Παράλληλες επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του «ΟΧΙ» στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Οι ηρωικοί αγώνες των Ελλήνων το 1940 υπήρξαν καθοριστικοί στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του σύγχρονου ελληνικού κράτους και μέσα από τη μεγαλειότητα των γεγονότων αντλούμε θάρρος και δύναμη»

Με δύο ξεχωριστές επετειακές εκδηλώσεις πλαισίωσε ο Δήμος Αμαρουσίου τον εορτασμό του «ΟΧΙ» στο Μαρούσι με τη συμμετοχή και του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη.

Χαιρετίζοντας την επετειακή μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» που φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, μίλησε για τους ηρωικούς αγώνες των Ελλήνων στον πόλεμο του ’40 που υπήρξαν καθοριστικοί στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του σύγχρονου ελληνικού κράτους και ευχαρίστησε τους χορωδούς που μέσα από τις επετειακές τους ερμηνείες έδωσαν το μουσικό στίγμα της εποχής και μετέδωσαν τη δύναμη της φωνής ως μέσον εμψύχωσης των πολεμιστών του Αγώνα.

Παράλληλα, ανήμερα της Επετείου στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου φιλοξενήθηκε μία πρωτότυπη έκθεση με θέμα: «Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του ’40 στα μανταλάκια». Την έκθεση που τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου εγκαινίασαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, και η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη.

Μαζί με τους επισκέπτες περιηγήθηκαν της έκθεσης και μέσα από τα περισσότερα από 45 πρωτοσέλιδα του πολεμικού Τύπου, εφημερίδες τοίχου, λιθογραφίες από την προσωπική συλλογή του Βασίλη Νικόλτσιου συλλέκτη, Συνταγματάρχη ε.α. μεταφέρθηκαν στην καρδιά των γεγονότων μέσα από την αμεσότητα της δημοσιογραφικής γραφής.

Μεταξύ άλλων παρόντες στις παράλληλες επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρουσίου για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Παναγιώτης Βραχνός, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Κώστας Ρώτας, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α Νίκος Πέππας, ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Πέτρος Κόνιαρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Στέφανος Τσιπουράκης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Καρλαύτης, Αθανάσιος Βελής, Ελένη Λέκκα, Ελένη Βλάχου Σταματάκη, Ρένα Χαλιώτη, ο πρόεδρος της Β4 ΝΟΔΕ Χρήστος Μπελεγράτης, πρόεδροι και μέλη συλλόγων κ.α.

 

Σχετικά αρχείαΠαράλληλες επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του «ΟΧΙ» στο Μαρούσι_1


Παράλληλες επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του «ΟΧΙ» στο Μαρούσι_2


Παράλληλες επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του «ΟΧΙ» στο Μαρούσι_3


Παράλληλες επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του «ΟΧΙ» στο Μαρούσι_4


Παράλληλες επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του «ΟΧΙ» στο Μαρούσι_5


Παράλληλες επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του «ΟΧΙ» στο Μαρούσι_6


Παράλληλες επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του «ΟΧΙ» στο Μαρούσι_7

Μετάβαση στο περιεχόμενο