Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών, Καβάλα 1 – 2 Απριλίου 2016

Print Friendly, PDF & Email

Η ΚΕΔΕ και η Επιτροπή Ισότητας την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Απριλίου διοργανώνουν, στην Καβάλα, το Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών με θέμα «Η Ισότητα στην Πόλη».

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης, ενώ χαιρετισμούς αναμένεται να απευθύνουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Ευρωβουλευτής Μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γ. Παυλίδης, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα, ο Πρόεδρος ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Ευάγγελος Λαμπάκης και η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Το συνέδριο φιλοδοξεί να καλύψει ένα κενό στην καταγραφή, αποτύπωση και συζήτηση της θεσμικής θέσης της αιρετής γυναίκας, μέσα από τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να διαδραματίσει.

Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων, ως οδηγός εδραίωσης των έμφυλων πολιτικών, θα αποτελέσει τη βάση συζήτηση των εργασιών του διήμερου συνέδριου.

Η εναρκτήρια συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στη νέα πτέρυγα του αρχαιολογικού μουσείου Καβάλας την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 και ώρα 18.00 ενώ στις 20.00 θα γίνει η τελετή υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας Ισότητας των Φύλων από τους εκπροσώπους των Δήμων.

Επισυνάπτεται το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου.

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο