Παγκόσμιο Συνέδριο οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού

Print Friendly, PDF & Email
Γ. Πατούλης : «Ο αθλητισμός οφείλει να αποτελεί στη σημερινή εποχή, βασικό συστατικό στοιχείο της εφαρμοζόμενης δημοτικής πολιτικής»
 


|download _.jpg file 72 KB|

O Δήμος Αμαρουσίου, ένας Ολυμπιακός Δήμος με σημαντική αθλητική παράδοση, εκπροσωπήθηκε δια του Δημάρχου του κ. Γιώργου Πατούλη στο 2 ο Παγκόσμιο Συνέδριο Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού που διοργάνωσε το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου 2007 στη Σπάρτη.


Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και παρακολούθησαν εκατοντάδες επιστήμονες από τις 35 χώρες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού που συμβολίζει και στην εποχή μας την ειρήνη και τη φιλία ανάμεσα στους λαούς, στην άμιλλα και το δυναμικό και δημιουργικό ρόλο της νέας γενιάς σε όλον τον κόσμο.|download _.jpg file 193 KB|

Μιλώντας στο Συνέδριο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων:


«Ως Δήμος Αμαρουσίου πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο αθλητισμός οφείλει να αποτελεί στη σημερινή εποχή, βασικό συστατικό στοιχείο της εφαρμοζόμενης δημοτικής πολιτικής.


Οι ΟΤΑ οφείλουν να αναλαμβάνουν δημιουργικές πρωτοβουλίες,οι οποίες θα υπηρετούν το στόχο που είναι η ενεργός συμμετοχή κάθε πολίτη στα προγράμματα αθλητισμού.

 

Και παράλληλα να προωθούν μια σειρά από μέτρα και πολιτικές που θα στοχεύουν στην αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών, στην επέκταση των χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας στους ελεύθερους χώρους, στην προώθηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, είτε αυτόνομα είτε εκμεταλλευόμενοι τα ειδικά προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού, που είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και σχετικά νέο πεδίο δραστηριοποίησης, το οποίο αφορά ιδιαίτερα τη νεολαία μας.


Ο Δήμος Αμαρουσίου πιστεύει πολύ στη φιλοσοφία «Αθλητισμός Για όλους» και τις δίνει ουσιαστικό νόημα και περιεχόμενο.


Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα των συμπολιτών μας να έχουν πρόσβαση χωρίς διακρίσεις και χωρίς κόστος σε αθλητικά προγράμματα. Και γι΄ αυτό αξιοποιούμε τις σύγχρονες αθλητικές υποδομές που διαθέτουμε για την οργανωμένη άθληση των πολιτών της πόλης μας. Και υλοποιούμε μέσα από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου μας, μια σειρά από προγράμματα μαζικού αθλητισμού, αναγνωρίζοντας την απαίτηση των καιρών να έχουμε όλοι όσοι ζούμε σε αυτήν την πόλη το δικαίωμα στην άθληση και την ψυχαγωγία».

Μετάβαση στο περιεχόμενο