ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 200kb|


Γιορτή ανακύκλωσης από το Δήμο Αμαρουσίου
Πλατεία Γαρδέλη, ώρα 11:00 – 15:00


Καθαρισμός Κτήματος Καρέλλα, ώρα 9:30


Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος
(5 Ιουνίου) ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Οργανισμός Περιβάλλοντος  Χωροταξίας & Ποιότητας Ζωής διοργανώνουν Γιορτή Ανακύκλωσης και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν σ’ αυτήν, το Σάββατο 5 Ιουνίου από τις 11:00 έως τις 15:00, στην πλατεία Γαρδέλη.


Στο Λούνα Πάρκ που θα έχει στηθεί με τη συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα οφέλη της ανακύκλωσης και θα παίξουν στο φουσκωτό παιχνίδι που θα υπάρχει στο χώρο.
Κάδοι ανακυκλώσιμων υλικών θα βρίσκονται εκεί και θα σας περιμένουν για να συμβάλλετε και εσείς με τον τρόπο σας στον αγώνα για την προστασία του Περιβάλλοντος.
Παράλληλα, θα θαυμάσετε την έκθεση ζωγραφικής των μαθητών των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.


Την ίδια ημέρα, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Αμαρουσίου (ΤΟ.ΣΥ.Ν) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Περιβάλλοντος και με τη συμμετοχή των Προσκόπων και φορέων εθελοντικών οργανώσεων διοργανώνει στις 9:30π.μ. καθαρισμό του Κτήματος Καρέλλα.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος υπογραμμίζει:
«Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας και συνδέεται με απλές καθημερινές μας συνήθειες που πολλές από αυτές σχετίζονται με την ανακύκλωση και την εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών και με δεδομένο ότι τα ζητήματα περιβάλλοντος αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο Αμαρουσίου, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και αναπτύσσουμε συνεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει ο Δήμος Αμαρουσίου στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών για το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος. Διαρκής στόχος μας είναι η προάσπιση, η αναβάθμιση και η αποτελεσματικότερη διαχείριση του αστικού περιβάλλοντος που ζούμε για μία καλύτερη ποιότητα ζωής».

Μετάβαση στο περιεχόμενο