Πάνω από 80.000.000 ευρώ το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για το 2018

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Η υλοποίησή του θα δώσει νέα πνοή στο Μαρούσι και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.»

Ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο χαρακτήρισε το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2018, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, με μοναδικό θέμα τη συζήτηση της αρχικής πρότασης επί του Τεχνικού Προγράμματος για το  2018, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Βασίλης Κόκκαλης, Κωνσταντίνος Ρώτας, Ρένα Χαλιώτη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γεώργιος Διδασκάλου, υπηρεσιακοί παράγοντες και  μέλη της Επιτροπής (κάτοικοι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων).  

Το Τεχνικό Πρόγραμμα, προϋπολογισμού πάνω από 80.000.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί, αφενός, από ίδιους πόρους του Δήμου και αφετέρου, μέσω της Περιφέρειας και άλλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων και θα υλοποιηθεί  από την Τεχνική Υπηρεσία και τις Διευθύνσεις Πολεοδομίας και Καθαριότητας. 

Στο τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνονται έργα που αφορούν  στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης σε διάφορες περιοχές, για τα οποία έχουν κατατεθεί ώριμες μελέτες από το Δήμο προς την Περιφέρεια και αναμένεται η χρηματοδότησή τους. Επίσης έργα ασφαλτοστρώσεων, κατασκευής πεζοδρομίων, διανοίξεις δρόμων, ανέγερσης σχολικού συγκροτήματος, κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, κατασκευή πεζογέφυρας στην Κηφισίας, κ.α.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι «παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, μέσα από συνεχή προσπάθεια και διεκδικήσεις προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας, καταφέραμε το τεχνικό πρόγραμμα του 2018 να καλύπτει σε μεγάλο βαθμό την κατασκευή των υποδομών εκείνων που έχει ανάγκη η πόλη μας.
Είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο –τόνισε- και η υλοποίησή του θα δώσει νέα πνοή στο Μαρούσι και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.»

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης, ακούστηκαν οι παρατηρήσεις και οι επισημάνσεις όλων των συμμετεχόντων, τις οποίες θα λάβει σοβαρά υπόψη της η Διοίκηση πριν την εφαρμογή του Τεχνικού Προγράμματος.  

 

Σχετικά αρχείαΠάνω από 80.000.000 ευρώ το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για το 2018

Μετάβαση στο περιεχόμενο