Ο Σ.Π.Α.Π συμμετέχει στη 58η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Print Friendly, PDF & Email


Στα εγκαίνια της έκθεσης και του περιπτέρου του Συνδέσμου παραβρέθηκε ο Πρόεδρος και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης


Παρουσία του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, που τέλεσε τον αγιασμό, τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων από τον πολιτικό κόσμο αλλά και πολλών φίλων των λουλουδιών, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 58ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς. Μαζί εγκαινιάστηκε και το περίπτερο του Σ.Π.Α.Π παρόντος του Προέδρου του Συνδέσμου και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, αλλά και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του.


Με την ολοκλήρωση της τελετής του αγιασμού και των εγκαινίων της 58ης  Ανθοκομικής Έκθεσης που φέτος είναι αφιερωμένη στον εδώδιμο κήπο, ο οικοδεσπότες Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, μαζί με τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, τον Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π Γιώργο Πατούλη, και συνοδεία, περιόδευσαν σε όλα τα περίπτερα της έκθεσης αλλά και του Σ.Π.Α.Π.


Με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π δήλωσε: «Σε μια περίοδο που μας περιβάλλουν ως επί το πλείστον απαισιόδοξα και αρνητικά μηνύματα, η Ανθοκομική Έκθεση και η αναγέννηση της φύσης έρχονται να φωτίσουν αλλά και να πλημμυρίσουν με χρώματα την καθημερινότητά μας. Ο Σ.Π.Α.Π ως φορέας αναγέννησης του πρασίνου στο Πεντελικό δεν θα μπορούσε να είναι απών από τη συγκεκριμένη γιορτή στηρίζοντας το μήνυμα της ελπίδας και της ζωής. Συμμετέχουμε και φέτος στην έκθεση για να γνωρίσουμε αλλά και να μας γνωρίσουν νέοι φίλοι του περιβάλλοντος – συμμέτοχοι στην προσπάθειά μας για ένα «πράσινο» μέλλον».


Η έκθεση που φέτος είναι αφιερωμένη στον εδώδιμο κήπο – κάθε Σάββατο 11 π.μ.-2 μ.μ. θα πραγματοποιούνται μαθήματα- φιλοξενεί εκατοντάδες είδη φυτών, θεματικούς κήπους σε διάλογο με την ποίηση του Ν. Βρεττάκου και παράλληλες εκδηλώσεις (περιβαλλοντικά παιχνίδια για παιδιά, συναυλίες κ.α.). Την Πρωτομαγιά 80 «ανθισμένα» αυτοκίνητα-αντίκες θα τριγυρνούν στην Κηφισιά στον καθιερωμένο γύρο «Αντίκες και Λουλούδια» με αφετηρία το «Ξενοδοχείο Πεντελικόν» στις 11 π.μ.


Παρόντα στα εγκαίνια της έκθεσης από μέρους του Σ.Π.Α.Π ήταν, επίσης, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Νίκος Παναγιώτου, Βλάσης Σιώμος, αλλά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Π.Α.Π Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, Στέφανος Τσιπουράκης, Νίκος Τζιλιγκάκης, Χρήστος Ποτίδης, Σεβαστός Βορέας, ʼννα Συνοδινού. Παρόντες ήταν και οι Αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, και Νικόλας Αλεπούς, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κάββαλος, ο Αρχιπύραρχος α.ε. Αναστάσιος Βλάχος, εθελοντές και φίλοι του Σ.Π.Α.Π.


Οι επισκέπτες του περιπτέρου του Σ.Π.Α.Π μπορούν να ενημερωθούν για τις δράσεις του Συνδέσμου αλλά και να εγγραφούν εθελοντές συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση.


Η 58η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 26 Απριλίου έως τις 13 Μαΐου 2012 καθημερινά και Σαββατοκύριακα από 10 π.μ. έως 10 μ.μ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο