Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και η Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Βικτώρια Αυστραλίας Μ. Λάλιος υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας στην Αυστραλία

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η οικογένεια της Αυτοδιοίκησης δεν έχει γεωγραφικά όρια. Γεφυρώνουμε τον απανταχού ελληνισμό, διαμορφώνοντας μία παγκόσμια αυτοδιοικητική κοινότητα με στόχο την τοπική ανάπτυξη»

 

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΔΕ και της Ένωσης Δήμων Βικτώρια Αυστραλίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Γ. Πατούλης με την Ελληνοαυστραλέζα Πρόεδρο της αντίστοιχης αυτοδιοικητικής Ένωσης της Πολιτείας Βικτώρια Αυστραλίας Μ. Λάλιος, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού.

Η υπογραφή του Συμφώνου έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην Αυστραλία, με αφορμή τη διοργάνωση Συνεδρίου για την ανάπτυξη και τις προοπτικές του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας.

Η συνεργασία των δύο αυτοδιοικητικών Ενώσεων θα επικεντρωθεί σε θέματα όπως ο πολιτισμός, η επιχειρηματικότητα, ο ιατρικός τουρισμός ενώ το έντονο ελληνικό στοιχείο που υπάρχει στην Αυστραλία θα αποτελέσει τον κεντρικό άξονα της συνεργασίας αυτής.

Παρόντες στην υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας ήταν επίσης ο Μ. Ζαφειρόπουλος  πρώην Δήμαρχος του Fitzroy και Δημοτικός Σύμβουλος του Μanninham  και ο Λ. Ταπεινός,  Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Μοreland και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Δήμων Βικτώρια.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπογράψαμε με την κα Λάλιος στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα, πως η οικογένεια της Αυτοδιοίκησης δεν έχει γεωγραφικά όρια. Γεφυρώνουμε τον απανταχού ελληνισμό, διαμορφώνοντας μία παγκόσμια αυτοδιοικητική κοινότητα με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών αλλά και την ενίσχυση του Ελληνικού brand name.

 Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως οι Τοπικές Αυτοδιοικήσεις όλου του κόσμου πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για ένα κοινό σκοπό. Την τοπική ανάπτυξη και την ενίσχυση του ρόλου των δήμων στη λήψη αποφάσεων, όσο το δυνατόν εγγύτερα στο πολίτη.
Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας  επιβάλλεται οι Αυτοδιοικητικές Ενώσεις σε όλο τον κόσμο να συνεργαστούν δημιουργικά και αποτελεσματικά, ανεξάρτητα από το τι πράττουν οι κεντρικές κυβερνήσεις και τα κόμματα, προκειμένου να δρομολογηθούν γόνιμες και χρήσιμες πολιτικές, που θα συμβάλλουν στην ισχυροποίηση των τοπικών κοινωνιών.

Η ΚΕΔΕ στηρίζει και θα συνεχίζει να το πράττει, όλους τους Έλληνες αιρετούς που συμμετέχουν σε αυτοδιοικητικούς φορείς της Ευρώπης.   Το πρώτο βήμα έγινε με το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών της Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, όπου Πρόεδρος είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος Solna Σουηδίας Γ. Κοντορίνης και αντιπρόεδρος του Δικτύου,  το μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Σιθωνίας Ι. Τζίτζιος. Στόχος μας είναι, μέσα από συνεργασίες που έχουμε δρομολογήσει με αυτοδιοικητικούς φορείς στο Μόντρεαλ, το Σικάγο, τη Ν.Υόρκη αλλά και από αυτές που προωθούμε εδώ στην Αυστραλία, να μετεξελιχθεί το συγκεκριμένο Δίκτυο σε παγκόσμιο, έτσι ώστε η φωνή της Αυτοδιοίκησης να γίνει ακόμα πιο δυνατή».

Από την πλευρά της η κα Λάλιος που είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων εδώ και 130 χρόνια, εξέφρασε τη χαρά της για τη συνεργασία με την ΚΕΔΕ και επισήμανε πως αποτελεί μία ευκαιρία για την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο λαών αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και χρήσιμων εμπειριών μεταξύ των δύο αυτοδιοικητικών Ενώσεων.

 

Σχετικά αρχείαΟ Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και η Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Βικτώρια Αυστραλίας Μ. Λάλιος υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας στην Αυστραλία_1


Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και η Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Βικτώρια Αυστραλίας Μ. Λάλιος υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας στην Αυστραλία_2


Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και η Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Βικτώρια Αυστραλίας Μ. Λάλιος υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας στην Αυστραλία_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο