Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ζητά από τον Υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή την ανάκληση απόφασης της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου περί περικοπής εφημεριών στα Κ.Υ. και τα Π.Ι.

Print Friendly, PDF & Email

Την ανάκληση απόφασης του νέου Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου (ΔΥΠΕ) περί περικοπής των προγραμμάτων εφημεριών στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία, που έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση λόγω της δυσλειτουργίας των μονάδων υγείας στα νησιά των Κυκλάδων, ζητά με επιστολή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Σε αυτές τις περιοχές όπου η αύξηση του πληθυσμού είναι αξιοσημείωτη, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, η λήψη μίας τέτοιας απόφασης, μόνο επικίνδυνες συνέπειες μπορεί να επιφέρει στη δημόσια υγεία. Τα περιστατικά αυξάνονται ραγδαία, η εφημερία των ιατρικών μονάδων καθίσταται πλέον επισφαλής, οι γιατροί δεν έχουν κίνητρα για να παραμείνουν στις θέσεις τους, δεδομένης της μείωσης των αποδοχών τους, με επακόλουθο όλων αυτών, την καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας στους ασθενείς.

Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω, παρακαλούμε να παρέμβετε άμεσα για την ανάκληση της εν λόγω απόφασης, προκειμένου να αποφευχθούν οι αναταράξεις στον ευαίσθητο χώρο της υγείας και να διασφαλισθεί η παροχή υπηρεσιών υγείας στους τουρίστες και στους μόνιμους κατοίκους των νησιών μας», τονίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Παράλληλα επαναφέρει το πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης περί πρόσληψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δίνοντας κίνητρα στους ιατρούς για την εγκατάστασή τους στις συγκεκριμένες απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο