Ο προσυμπτωματικός έλεγχος είναι σημαντικός για τον καρκίνο του εντέρου τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για την Πρόληψη του Γαστρεντερικού Καρκίνου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης με τον γιατρό Γαστρεντερολόγο κο Ιωάννη Κατσογριδάκη και τον γιατρό Μιχαήλ Καλοϊδά στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για την Πρόληψη του Γαστρεντερικού  ΚαρκίνουΔιακεκριμένοι Καθηγητές της Ιατρικής Επιστήμης από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Ιαπωνία ήταν  μεταξύ των ομιλητών στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για την Πρόληψη του Γαστρεντερικού  Καρκίνου, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.  


 


 


 


Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για την Πρόληψη του Γαστρεντερικού Καρκίνου, με την παρουσία του Ιάπωνα Πρέσβη στην Ελλάδα, του Υπουργού Υγείας κου Μάκη Βορίδη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Εθνικής ʼμυνας κας Φώφης Γεννηματά, εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου, καθώς και δεκάδων Καθηγητών της Ιατρικής Επιστήμης από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Ιαπωνία, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης.


Χαιρετίζοντας τις εργασίες του Συνεδρίου ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης  μεταξύ άλλων υπογράμμισε:
«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θέτει υπό την αιγίδα του σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως αυτή του 2ου Συνεδρίου για την Πρόληψη του Γαστρεντερικού Καρκίνου, καθώς θεωρούμε ότι μέσα από αυτό το συνέδριο με τη συμμετοχή καταξιωμένων παγκοσμίως Καθηγητών θα ακουστούν και θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη. Θα καταλάβουμε επίσης και θα διαπιστώσουμε τα νέα δεδομένα, αλλά και τους τρόπους θεραπείας και πρόληψης που εφαρμόζονται σε προηγμένες χώρες του εξωτερικού.
Η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας και ήδη στα ΚΕΠ Υγείας που λειτουργούμε σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει ενταχθεί ο προσυμπτωματικός έλεγχος, παρέχοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν προληπτικές εξετάσεις για τη διατήρηση και την προαγωγή της υγείας τους.»             
 
Τον εναρκτήριο χαιρετισμό των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας κος Βορίδης, αναπτύσσοντας το θέμα:«Η μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας στην Ελλάδα, Μία νέα προοπτική».
        
Οι ομιλητές του συνεδρίου ανέπτυξαν  θέματα που αφορούν στην έγκαιρη διάγνωση και στην αντιμετώπιση προκαρκινικών καταστάσεων του γαστρεντερικού συστήματος, επισημαίνοντας ότι η προληπτική ειδική εξέταση του παχέος εντέρου (κολονοσκόπηση) έχει μειώσει στην Αμερική τη θνητότητα από τον καρκίνο.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο