Ο λαϊκισμός στο Μαρούσι έχει όνομα: Κόντρα στον Καιρό

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Κόντρα στον Καιρό», σχετικά με το περιεχόμενο της ομιλίας του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη για την 28η Οκτωβρίου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:


Πρώτον, δεν δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού από τη δημοτική παράταξη ενός κόμματος, που υπόσχεται στους Έλληνες ότι θα καταργήσει τις παρελάσεις, αν και εφόσον γίνει ποτέ κυβέρνηση. Αφού δεν συμφωνείτε με τις παρελάσεις και τις ομιλίες που γίνονται με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου, γιατί παρευρίσκεστε σε αυτές; Το περιεχόμενο της ομιλίας του Δημάρχου σας ενόχλησε περισσότερο , ή η ίδια η μαθητική παρέλαση;


Δεύτερον, δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς και υπευθυνότητας από μια δημοτική παράταξη,  που ποτέ δεν καταδίκασε ευθέως και με κατηγορηματικό τρόπο τους «κουκουλοφόρους» -δολοφόνους της ΜΑΡΦΙΝ. Ας μας πει η συγκεκριμένη παράταξη πόσα ψηφίσματα καταδίκης έφερε στο δημοτικό συμβούλιο για τα θύματα της ΜΑΡΦΙΝ;  Αλλά είναι ανώφελο να περιμένει κανείς να επιδείξει σοβαρότητα μια δημοτική παράταξη που αρνείται να καταδικάσει τον ολοκληρωτισμό και τη βία,  είτε αυτή προέρχεται από τα δεξιά, είτε από τα αριστερά .


Τρίτον, αντί η δημοτική παράταξη Κόντρα στον Καιρό να εγκαλεί για λαϊκισμό το Δήμαρχο Γ. Πατούλη, θα ήταν χρησιμότερο να μας πει σε ποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν τα στελέχη της. Στη συνιστώσα που λέει ότι «θα σκίσει» στα σκαλιά της Βουλής το μνημόνιο; Στη συνιστώσα που προτείνει επιστροφή στη δραχμή;  Στη συνιστώσα που δεν ξέρει να απαντήσει στο ερώτημα που θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεφτά για να εφαρμόσει τις υποσχέσεις του; Η στη συνιστώσα που αποκαλεί τους Δημάρχους που δεν πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ «βλαχοδήμαρχους»;


Αν νομίζει λοιπόν η παράταξη της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού, ότι μπορεί να υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών χωρίς συνέπειες, οι εκλογές του Μαΐου του 2014 είναι κοντά.


Και θα πάρει από τους πολίτες την απάντηση που της αξίζει.

Μετάβαση στο περιεχόμενο