Ο Εορτασμός της 28 ης Οκτωβρίου στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

Με κάθε λαμπρότητα το Μαρούσι ετοιμάζεται να γιορτάσει την Εθνική Επέτειο της 28 ης Οκτωβρίου, τιμώντας τους ήρωες του έπους του ’40.


Σ’ ένα κλίμα ιδιαίτερα εορταστικό, θα αναβιώσουν μνήμες της εποχής εκείνης, καθώς για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν στην παρέλαση ιππείς, καθώς και πεζοπόρο τμήμα με παραδοσιακές στολές.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στο μήνυμα του αναφέρει:


« Η επέτειος της 28 ης Οκτωβρίου είναι το λαμπρό παράδειγμα της ενότητας των Ελλήνων. Δικό μας χρέος είναι να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας και της πορείας του έθνους μας.
Ας τιμήσουμε όλοι με την παρουσία μας τις εορταστικές εκδηλώσεις».


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:


Γενικός σημαιοστολισμός από την ανατολή της 25 ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28 ης Οκτωβρίου 2007, όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, καταστημάτων, τραπεζών και οικιών της πόλης, καθώς και φωταγώγησή τους κατά τις βραδινές ώρες της 27 ης & 28 ης Οκτωβρίου 2007.


Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2007  • Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλες τις Δημόσιες & Ιδιωτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

  • Κατάθεση στεφάνων στις 11:00 στο Μνημείο Ηρώων από μαθητές, σπουδαστές φοιτητές, προσκόπους που θα προσέλθουν με επικεφαλείς τους δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους τους.
Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007


07:30Θα σημάνουν οι καμπάνες των εκκλησιών.
10:30Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη Δοξολογία θα παραστούν ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, και όλες οι Πολιτικές, Δικαστικές, Αστυνομικές Αρχές, αντιπροσωπεία της Εθνικής Αντίστασης, των Σχολείων, των Συλλόγων, των ΝΠΔΔ, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, των Προσκόπων Αμαρουσίου και άλλων φορέων της πόλης.
11:00Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη. Κατάθεση στεφάνων – Τήρηση ενός λεπτού σιγής. – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
11:30Παρέλαση Αντιπροσωπείας Εθνικής Αντίστασης, σπουδαστών, μαθητών, Οδηγών Προσκόπων και Συλλόγων. Δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου ( Βας. Σοφίας 85 ).
17:00Υποστολή της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου από τις Δημοτικές και Αστυνομικές Αρχές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο