Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


 
|download file .jpg 247KB|


Τιμώντας τους ήρωες του Έπους του ’40, ο Δήμος Αμαρουσίου γιορτάζει με κάθε επισημότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:


Γενικός σημαιοστολισμός από την ανατολή της 26ης Οκτωβρίου 2011 μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, καταστημάτων, τραπεζών και οικιών της πόλης, καθώς και φωταγώγησή τους κατά τις βραδινές ώρες της 27ης & 28ης Οκτωβρίου 2011.


Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011        
  • Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλες τις Δημόσιες & Ιδιωτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


  • Κατάθεση στεφάνων στις 11:00 στο Μνημείο Ηρώων των μαθητών σπουδαστών Προσκόπων, που θα προσέλθουν με επικεφαλής τους δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους τους, καθώς και των Συλλόγων, των Ν.Π.Δ.Δ., του Σώματος Οδηγισμού & λοιπών φορέων της πόλης.


  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.


Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011      
 07:30     Θα σημάνουν οι καμπάνες των εκκλησιών. 
 10:30 Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 
Στη Δοξολογία θα παραστούν το Δημοτικό Συμβούλιο & όλες οι Πολιτικές, Δικαστικές, Αστυνομικές Αρχές, αντιπροσωπεία της Εθνικής Αντίστασης
 11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη. 
Κατάθεση στεφάνων –Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
 11:30  Παρέλαση Αντιπροσωπείας Εθνικής Αντίστασης, μαθητών, Οδηγών & Προσκόπων.
Δεξίωση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού  του Δήμου Αμαρουσίου ( Βας. Σοφίας 85 ).
Προβολή 10λεπτου ντοκυμαντέρ για το έπος του 1940 και την τραγουδίστρια της νίκης Σοφία Βέμπο. Επίσης ομιλία του πρώην Διευθυντή της Ε.Ρ.Α. Βόλου, δημοσιογράφου κ. Τάσου Μητρογώγου. 
 17:00 Υποστολή της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου από τις Δημοτικές και Αστυνομικές Αρχές.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο