Ο Δήμος Αμαρουσίου συνδιοργανωτής στην τιμητική εκδήλωση για τη μνήμη της Florence Nightingale

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Δομών Υγείας κ. Γ. Πατούλης, με την Πρόεδρο του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» κα Μαίρη Ζηλεμένου, τον Πρέσβη της Δανίας κ. Tom Norring, τον πρώην πρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου Β. Φίλια και τον τέως διπλωμάτη Αν. Βαρελά στην εκδήλωση για τον εορτασμό 100 χρόνων στη μνήμη της Florence Nightigale.
|download file .jpg 104 Kb|


«Σήμερα ημέρα της γυναίκας, τιμούμαι τη μνήμη της Florence Nightingale, μια αναγνωρισμένη προσωπικότητα, η οποία υπήρξε πρωτοπόρος της σύγχρονης Νοσηλευτικής και σύμβολο προσφοράς και ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στον χαιρετισμό του.  
|download file .jpg 72Kb| 
 


 


Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου  Δομών Υγείας   

Στην τιμητική εκδήλωση για τον παγκόσμιο εορτασμό των 100 χρόνων στη μνήμη της Florence Nightingale, στο Μέγαρο Μουσικής, με την οποία ξεκινούν οι ενέργειες που θα υλοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας  Nightingale για την Παγκόσμια Υγεία», απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου  Δομών Υγείας κ. Γιώργος Πατούλης.


Ο Δήμος Αμαρουσίου ήταν ένας εκ των συνδιοργανωτών της ημερίδας, η οποία   πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.  


Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις δράσεις και πρωτοβουλίες, αλλά και τις διαδημοτικές συνεργασίες που αναλαμβάνει το Διαδημοτικό Δίκτυο Δομών Υγείας, με έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών και στην πρόληψη της υγείας, στοχεύοντας στην αποτελεσματικότερη ανάδειξη του ανθρώπινου και κοινωνικού προσώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Αναφερόμενος στην «Πρωτοβουλία  Nightingale για την Παγκόσμια Υγεία», στην οποία  συμμετέχει ενεργά και εκπροσωπείται το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας υπογράμμισε ότι «είναι βέβαιο ότι θα αναδείξει τη σημαντική συνεισφορά του νοσηλευτικού κλάδου στη συστηματική παροχή ενός ευρέως φάσματος υπηρεσιών υγείας, πρόληψης και κοινωνικής μέριμνας. Σήμερα ημέρα της γυναίκας, τιμούμαι τη μνήμη της Florence Nightingale, μια αναγνωρισμένη προσωπικότητα, η οποία υπήρξε πρωτοπόρος της σύγχρονης Νοσηλευτικής και σύμβολο προσφοράς και ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου.»    
 
Από τη θέση του Αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου σημείωσε ο κ. Πατούλης «υποκλίνομαι  στους ανθρώπους εκείνους που προσφέρουν σε όσους έχουν ανάγκη και θέλω να επισημάνω ότι στην πλειονότητά του το ιατρικό σώμα αυτό το ρόλο υπηρετεί, της προσφοράς  προς τον συνάνθρωπο.»                
 
Σκοπός της πρωτοβουλίας Nightingale για την Παγκόσμια Υγεία είναι η ανάδειξη του ρόλου της υγείας ως θεμελιώδους παράγοντα διατήρησης και ανάπτυξης του κόσμου στον οποίο ζούμε.


 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο