Ο Δήμος Αμαρουσίου συμπαρίσταται στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συμβασιούχων

Print Friendly, PDF & Email

Αναβάλλεται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για σήμερα Τρίτη 5 Απριλίου 2011


Την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για σήμερα Τρίτη 5 Απριλίου 2011, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζομένους ορισμένου χρόνου ή έργου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις δημοτικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας τη μονιμοποίησή τους, αποφάσισε η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου.

Η αναβολή της αποψινής συνεδρίασης για την Τρίτη 12 Απριλίου 2011, αποφασίστηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδα Γαρδέλη.

Επίσης, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου αποφασίστηκε η συμβολική αναστολή της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011, σε ένδειξη συμπαράστασης της Δημοτικής Αρχής προς τα δίκαια αιτήματα των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου.

«Ως Διοίκηση του Δήμου με τη συμβολική αυτή κίνηση την Τετάρτη 13 Απριλίου, ημέρα έναρξης των δυναμικών κινητοποιήσεων στους βασικούς τομείς του Δημοσίου -κεντρική διοίκηση, αυτοδιοίκηση, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία και εκπαίδευση- εκφράζουμε ξεκάθαρα τη συμπαράστασή μας στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Δήμου μας αλλά και ευρύτερα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς το υπουργείο Εσωτερικών για τη δικαίωση τους» δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) με τις κινητοποιήσεις της την Τρίτη 5 Απριλίου, το Σάββατο 9 Απριλίου αλλά και από Τετάρτη 13 Απριλίου, καταγγέλλει τις συστηματικές και αθρόες απολύσεις εργαζομένων και απομακρύνσεις συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και την καθυστέρηση της καταβολής των αποδοχών του συνόλου των εργαζομένων.

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συμβασιούχους, το μόνιμο προσωπικό στους δήμους της χώρας πραγματοποιεί την Τρίτη 5 Απριλίου στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.

Επίσης, οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 στις 12 μ.μ. πανελλαδικό συλλαλητήριο μπροστά από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24, πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα) και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο