Ο Δήμος Αμαρουσίου πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις για το περιβάλλον, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου  Γ. Πατούλης στην συνάντηση ενημέρωσης για το Σύμφωνο Δημάρχων κατά της κλιματικής αλλαγής την οποία διοργάνωσε η ΤΕΔΚΝΑ, με την υποστήριξη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
|download file .jpg 84Kb|


Προσχωρεί στην Ευρωπαϊκή κίνηση του Συμφώνου Δημάρχων κατά της κλιματικής αλλαγής

Σε ενημερωτική συνάντηση για το Σύμφωνο των Δημάρχων κατά της κλιματικής αλλαγής συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, την οποία διοργάνωσε η ΤΕΔΚΝΑ με την υποστήριξη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και του Ευρωπαϊκού Έργου «Energy for Mayors», την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011.

Η συνάντηση με θέμα:«Το Σύμφωνο Δημάρχων και οι δυνατότητες αξιοποίησής του από τους Δήμους της Αττικής» είχε σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση γύρω από το Σύμφωνο Δημάρχων, που στην ουσία αποτελεί ένα ισχυρό δίκτυο Ευρωπαϊκών πόλεων, στο οποίο οι πόλεις που συμμετέχουν δεσμεύονται να παρουσιάσουν συγκεκριμένες επιδόσεις στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας για τη βιώσιμη ενεργειακή ανάπτυξη.

Ο Δήμος Αμαρουσίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, ο οποίος αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα θέματα περιβάλλοντος,  είναι μεταξύ των πρώτων Δήμων της χώρας μας που προσχωρεί στο Σύμφωνο Δημάρχων, με σκοπό τη βιώσιμη ενεργειακή ανάπτυξη στην πόλη και απώτερο στόχο την επίτευξη του στόχου που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση 20-20-20 (20% εξοικονόμηση και 20% κατανάλωση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2020).

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης υπογραμμίζει:
«Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής είναι καθοριστικός. Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει θέσει στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντός του τα ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και της Αειφόρου Ανάπτυξης, καθώς σχετίζονται με τη βιωσιμότητα του πλανήτη και το μέλλον των παιδιών μας.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωρούμε στην υπογραφή του Συμφώνου των Δημάρχων και δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε σχέδια δράσης για τη Αειφόρο Ενέργεια, να εφαρμόσουμε δράσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και την αύξηση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τόσο στους δημόσιους χώρους, όσο και στους ιδιωτικούς τομείς του Δήμου.

Με τη συμμετοχή μας στην ισχυρή αυτή κίνηση, η οποία υποστηρίζεται από την Ε.Ε. και μέσα από την ανάληψη πρωτοβουλιών στην πόλη μας προσβλέπουμε στην εξοικονόμηση ενεργειακών και οικονομικών πόρων και κυρίως στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Μετάβαση στο περιεχόμενο