Ο Δήμος Αμαρουσίου πρωταγωνιστεί στην Ανακύκλωση.

Print Friendly, PDF & Email


|donwload file .jpg 106KB|


 


Αναγνωρισμένος ως πρωτοπόρος Δήμος στην ανακύκλωση, ο Δήμος Αμαρουσίου έδωσε το παρόν χθες, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Γ. Δημόπουλου, στη «Μεγάλη Γιορτή για την Ανακύκλωση» που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων στο Παναθηναϊκό Στάδιο για την παραλαβή 18 νέων οχημάτων από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).

Τον Δήμο Αμαρουσίου εκπροσώπησαν η αναπληρώτρια Δημάρχου, Αντιδήμαρχος κ. Ρένα Χαλιώτη, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Α. Ε., Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέφανος Τσιπουράκης και ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Περιβάλλοντος κ. Παντελής Τσιτσιμπάσης.

Ο Δήμος Αμαρουσίου πρωτοπορεί στην μεγάλη προσπάθεια προστασίας του Περιβάλλοντος και έχει ήδη προμηθευτεί από το 2008, τρία νέα ειδικά απορριμματοφόρα για την ανακύκλωση από την ΕΕΑΑ.
Παράλληλα, ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει σε ενημερωτικά προγράμματα αλλά και σε προγράμματα ανακύκλωσης απορριμμάτων και ηλεκτρικών συσκευών, που εφαρμόζονται σε δημόσιους χώρους αλλά και στο πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τίτλο:«Σχολεία για την Ανακύκλωση».  Αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών αυτών ήταν να ανακηρυχθεί ο Δήμος Αμαρουσίου πρώτος Δήμος στο Λεκανοπέδιο, μετά το Δήμο της Αθήνας, στην ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών.

Η αντιπροσωπία του Δήμου Αμαρουσίου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης, καθώς και τις νέες στρατηγικές που έχει καταρτίσει η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου, και τους τρόπους επέκτασής του σημαντικού αυτού στόχου που αφορά τους κατοίκους της πόλης μας.

           


Μετάβαση στο περιεχόμενο