Ο Δήμος Αμαρουσίου επανειλημμένως και διαχρονικά έχει απευθυνθεί στην Περιφέρεια Αττικής, αρμόδια για τη λήψη μέτρων ασφαλείας στη Λεωφ. Κηφισίας

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή αναρτήσεις στο Διαδίκτυο σχετικά με το τροχαίο αυτοκινητικό δυστύχημα που συνέβη τη Δευτέρα τα ξημερώματα επί της Λεωφόρου Κηφισίας που στοίχισε τη ζωή σε έναν 20χρονο και στον σοβαρό τραυματισμό άλλων τεσσάρων επιβαινόντων, ο Δήμος Αμαρουσίου ξεκαθαρίζει τα παρακάτω:

Ο οδικός άξονας της Λεωφόρου Κηφισίας και το διάζωμα ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρεια Αττικής.

Ο Δήμος Αμαρουσίου δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα ασφάλειας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του έχει προχωρήσει στα εξής:

1. Έχει καταβάλει επίμονες προσπάθειες πετυχαίνοντας την αποξήλωση των γιγαντιαίων διαφημιστικών πινακίδων κατά μήκος του οδικού άξονα της Λεωφ. Κηφισίας.

2. Έχει προχωρήσει στην κατασκευή και τοποθέτηση πεζογέφυρων για να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας πεζών και τροχοφόρων κατά τις διελεύσεις τους από τη μία πλευρά της πόλης στην άλλη.

3. Έχει προτείνει στις κρατικές υπηρεσίες την υπογειοποίηση συγκεκριμένων τμημάτων της Λεωφόρου αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.

4. Η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου έχει προβεί σε βάθος χρόνου σε σειρά  προτάσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας κατά τη χρήση της λεωφόρου.

5. Πραγματοποιεί προγράμματα οδικής ασφάλειας στα σχολεία για την ενημέρωση των μαθητών κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Συγκεκριμένα, με αφορμή το τελευταίο τραγικό συμβάν, ο Δήμος προέβη σε σχετική επιστολή προς το Υπουργείο Υποδομών, την Περιφέρεια Αττικής και την Τροχαία Αττικής προτείνοντας μία σειρά από παρεμβάσεις και μέτρα για την ασφάλεια οδηγών και πεζών με ειδικές προειδοποιητικές σημάνσεις και πινακίδες αλλά και με τη διενέργεια ελέγχων ταχύτητας.

Προ εξαμήνου, με αφορμή άλλο αντίστοιχο θανατηφόρο τροχαίο συμβάν, υπήρξε αλληλογραφία από μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου προς την Τροχαία Κηφισιάς καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις σε απάντηση σχετικού μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του πρώην δημοτικού συμβούλου Κώστα Νταλούκα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, και όλα τα μέλη του, πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι, έχουν γνώση ότι ο Δήμος δεν έχει καμία δικαιοδοσία επί της Λεωφόρου Κηφισίας. Αντίθετα, με βάση τα παραπάνω, η Διοίκηση του Δήμου αποδεικνύει στην πράξη την ευαισθητοποίησή του σε θέματα οδικής ασφάλειας, πρόληψης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, και το Δημοτικό Συμβούλιο καταθέτουν τη θλίψη τους για το τραγικό αυτό συμβάν, απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στο οικογενειακό περιβάλλον του εκλιπόντος, εύχεται οι τραυματίες να ξεπεράσουν τον κίνδυνο και να ληφθεί η απαιτούμενη μέριμνα από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα στο μέλλον.

Μετάβαση στο περιεχόμενο