Ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει Ημερίδα για τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1)

Print Friendly, PDF & Email

Μία σημαντική ημερίδα για την διαχείριση της πανδημίας της νέας γρίπης  και τις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το υγειονομικό σύστημα ,διοργανώνει  ο Δήμος Αμαρουσίου την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου  και ώρα 12 π.μ.  στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης  ( Λ. Κηφισίας 39, Μαρούσι ). 


Η ημερίδα έχει θέμα« Νέα Γρίπη Α (Η1Ν1) και Νέες Προκλήσεις για τις Υγειονομικές Αρχές: Ο Ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Πρόληψη».  Την έναρξη θα κηρύξει ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Για τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της νέας γρίπης θα μιλήσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ κ. Γιώργος Πατούλης.


Ειδικότερα το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
• 12:30 – 12:45  Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ « Η Συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αντιμετώπιση της Νέας Γρίπης»          
• 12:45 -13:00 Πάνος Ευσταθίου, Διοικητής Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ( Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) «Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για τη Νέα Γρίπη»
• 13:00 -13:15 Σωτήρης Τσιόδρας, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, Συνεργάτης ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. « Ο ρόλος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στην Αντιμετώπιση Πανδημίας της Γρίπης»
• 13:15 -13:30 Βασίλειος Βίγκλης, Διοικητής Σισμανόγλειου Νοσοκομείου « Η Διαχείριση των Ασθενών από τη Νέα Γρίπη από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο σε Εθνικό Επίπεδο»
• 13:30 – 13:45 Βασίλειος Τσούτσος, Διευθυντής Κλινικής Φροντίδας Πολυκλινικής Ολυμπιακού Χωριού, Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας  «Η Συμβολή της Κλινικής Φροντίδας στην Αντιμετώπιση της Νέας Γρίπης»
• 13:45 – 14:00 Ιωάννης Πουλόπουλος, Οικονομολόγος, π. Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης Δήμου Αμαρουσίου « Η Πρόληψη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Στόχοι και Δράσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης Δήμου Αμαρουσίου»


Συζήτηση


 
Συντονιστής: Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης   
Ειδικός Επιστήμονας Υπουργείου Εσωτερικών, Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμαρουσίου


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο