Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει αποτελεσματική Διοίκηση, με «νωπή» και ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την ανακοίνωση του κ. Α. Μπρέγιαννη, δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης και διορισμένου golden boy από την Κυβέρνηση του μνημονίου σε εταιρεία του Δημοσίου, «για Διοίκηση που παράτησε την πόλη», θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι

Πρώτον, ο Δήμος Αμαρουσίου έχει σήμερα μια αποτελεσματική Δημοτική Αρχή, που παράγει έργο σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά.  Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Μπρέγιαννης, το αναγνωρίζουν οι συμπολίτες μας, οι οποίοι πολύ πρόσφατα ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στη Διοίκηση Πατούλη με ποσοστό 57%. Ποσοστό πρωτόγνωρο στην ιστορία του Αμαρουσίου.

Δεύτερον, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου κάνει καθημερινό αγώνα για να δώσει λύσεις στα προβλήματα της πόλης και των συμπολιτών μας. Και το κάνει αυτό σε ένα δυσμενές περιβάλλον, με λιγότερους πόρους, αφού η κρατική χρηματοδότηση προς τους Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης μειώνεται από την Κυβέρνηση. Με λιγότερο προσωπικό, αφού με απόφαση του  Υπουργού Εσωτερικών δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις δεκάδων εργαζομένων στο Δήμο μας. Με καθυστερήσεις κρίσιμων έργων, αφού με ευθύνη της Πολιτείας έχουν κολλήσει όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ αλλά και δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα με το οποίο η κυβέρνηση αντικαθιστά το ΘΗΣΕΑ. Αντί λοιπόν ο κ. Μπρέγιαννης να απευθύνει τα παράπονα του στο Δήμαρχο, όπως συνηθίζει, να παραπονεθεί στην κυβέρνηση του μνημονίου την οποία υπηρετεί,  από την ακριβοπληρωμένη καρέκλα του διορισμένου  Διευθύνοντος Συμβούλου σε δημόσια επιχείρηση.

Τρίτον, καταλαβαίνουμε ότι έχει ενοχληθεί , όπως κι άλλα κυβερνητικά στελέχη ,από τη συνδικαλιστική δράση του Δημάρχου Αμαρουσίου και τον αγώνα που κάνει για να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς  συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς, αλλά και ανθρώπινες  συνθήκες πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης για τους έλληνες πολίτες. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ποτέ δεν απαρνήθηκε την ιατρική και επιστημονική του ιδιότητα και δεν πρόκειται να το κάνει ούτε και στο μέλλον. Αφήνουμε τον κ. Μπρέγιαννη να υπερασπίζεται το νόμο του κ. Ραγκούση για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο, που μόνο στην Ελλάδα ισχύει και μόνον για τους Δημάρχους. Φαίνεται ότι ο κ. Μπρέγιαννης υιοθετεί κι αυτός, όπως και ο Υπουργός Εσωτερικών, το μοντέλο του ανεπάγγελτου ή κρατικοδίαιτου Δημάρχου. Που ήταν ο κ. Μπρέγιαννης όταν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου έπαιρνε ξεκάθαρα θέση ενάντια στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών , που επέβαλε νέα χαράτσια σε βάρος όσων συμπολιτών μας είχαν πιστέψει την κυβέρνηση και δήλωσαν τους ημιυπαίθριους χώρους τους; Και απαιτούσε η αύξηση των πόρων της Αυτοδιοίκησης να μην προέλθει γι άλλη μια φορά από νέο ξεζούμισμα των νοικοκυριών; 

Τέταρτο, στον αστήρικτο ισχυρισμό του ότι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου έχει εγκαταλείψει την πόλη, του απαντάμε ότι η αλήθεια βρίσκεται έξω , στις γειτονιές του Αμαρουσίου.  Ας κάνει μια βόλτα στις γειτονιές για να δει  τις καινούριες παιδικές χαρές , τους 14 Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, το δημοτικό μας ασθενοφόρο, το νέο δημοτικό ηλεκτροφωτισμό που φώτισε επιτέλους το Μαρούσι μας. Τις ανακατασκευασμένες πλατείες. Τους καθαρούς από παράνομες διαφημιστικές πινακίδες δρόμους, κι όχι αυτούς που μας άφησε ο κ. Μπρέγιαννης ως στέλεχος της διοίκησης Τζανίκου.

Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ασχολείται και δίνει λύσεις στα προβλήματα της πόλης. Αφήνουμε τον κ . Μπρέγιαννη να απολαύσει τα προνόμια του διορισμένου, από την κυβέρνηση του μνημονίου, golden boy.
 ʼλλωστε, δεν θα τα απολαμβάνει για πολύ καιρό ακόμα.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο