Ο “τσάμπα μάγκας” αντιπεριφερειάρχης και η υποχρέωση της Περιφέρειας Αττικής στους κατοίκους του Αμαρουσίου.

Print Friendly, PDF & Email

Με καθυστέρηση δυο χρόνων η Περιφέρεια Αττικής επιτέλους ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου της αντιπλημμυρικής προστασίας στην Π.Ε. του Αγίου Θωμά, στο Δήμο Αμαρουσίου. Είναι ένα σημαντικό έργο, που υλοποιείται χάρη στις μελέτες που εκπονήθηκαν από το Δήμο Αμαρουσίου και τη συστηματική διεκδίκηση της χρηματοδότησης του, από τη σημερινή Δημοτική Αρχή της πόλης. Το έργο αυτό είναι αποτέλεσμα του συνολικού σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί, ώστε να οχυρωθεί αντιπλημμυρικά το Μαρούσι. Είναι ένα σχέδιο με την υπογραφή και σφραγίδα του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, ο οποίος διεκδίκησε τόσο από την προηγούμενη, όσο και από τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, τα χρήματα που δικαιούνται οι πολίτες του Αμαρουσίου για έργα στην πόλη τους.

Τα έργα αυτά έχουν ονοματεπώνυμο, γι αυτό αυτογελοιοποιούνται όσοι επιχειρούν να τα οικειοποιηθούν μικροπολιτικά.

Το μόνο που καταφέρνουν, είναι να εκτίθενται για να κερδίσουν πέντε λεπτά δημοσιότητας. Τέτοια περίπτωση Μαυρογιαλούρου, αποτελεί ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αττικης, ο κ. Καραμέρος, ο οποίος σπεύδει να οικειοποιηθεί πολιτικά ένα έργο για το οποίο δεν έχει την παραμικρή συμβολή. Το ότι έκανε το αυτονόητο, είναι λόγος να πανηγυρίζει δημόσια; Με δικά του χρήματα θα γίνει το έργο, ή με χρήματα των πολιτών; Δεν αντιλαμβάνεται ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τον τσάμπα μάγκα, με τα λεφτά των άλλων;

Όσον αφορά το έργο της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, καλό θα ήταν να φροντίσει πριν πανηγυρίσει και υποσχεθεί τη χρηματοδότηση του, να δώσει εντολή στα στελέχη του να εγκρίνουν άμεσα τις μελέτες που έχει υποβάλλει εδώ και μήνες ο Δήμος Αμαρουσίου.

Αν ο κ. Καραμέρος λειτουργούσε υπηρεσιακά με τις ταχύτητες που εκδίδει ανακοινώσεις, θα είχε να παρουσιάσει και έργο στην Περιφέρεια Αττικής. Δυστυχώς όμως για τους πολίτες της Αττικής και του Αμαρουσίου, τα δελτία τύπου του αντιπεριφερειάρχη είναι περισσότερα από τα έργα του.

Μετάβαση στο περιεχόμενο