Ολυμπιακή συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου με την Chaoyang

Print Friendly, PDF & Email

Επίσκεψη κινέζικης αντιπροσωπείας, μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων
Γ. Πατούλης: «Είμαι βέβαιος ότι η συνάντηση μας αποτελεί μόνο την αρχή μιας μακρόχρονης και καρποφόρας συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων»|download _.jpg file 107 KB|

Εξαμελής αντιπροσωπεία της Ολυμπιακής πόλης Chaoyang του Πεκίνου, με επικεφαλής τον Mr Zhang Heping , επισκέφθηκε το Δήμο Αμαρουσίου, μόλις ένα μήνα μετά την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων.


Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν να γίνουν κοινωνοί της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας που έχει ο Δήμος Αμαρουσίου, ειδικότερα από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, σε θέματα κυκλοφορίας, όπως επίσης και στην εφαρμογή καινοτόμων διοικητικών διαδικασιών, σε θέματα βιώσιμης περιβαλλοντικής προστασίας και στην προώθηση αθλητικών δραστηριοτήτων.

  


|download _.jpg file 111 KB|

Την Κινεζική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος επί θεμάτων Κυκλοφορίας Γιώργος Ζήκος , ο Γενικός Γραμματέας Μιχάλης Χρηστάκης, καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κυκλοφορίας και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ιατρίδης.


Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία της Chaoyang ο κ. Δήμαρχος υπογράμμισε τους ιδιαίτερους δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πόλεων, αλλά και τη δέσμευση που έχουν αναλάβει να συνεργαστούν επ’ ωφελεία των πολιτών.

 

Ειδικότερα ο κ. Δήμαρχος μεταξύ άλλων δήλωσε:


« …Η παρουσία σας, πιστοποιεί ότι οι ιδιαίτεροι δεσμοί μεταξύ των δύο πόλεων έχουν εδραιώσει μια γερή βάση για τη δημιουργία διαδημοτικών συνεργιών αμφίδρομης ζωτικότητας, οι οποίες είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες αειφόρου ανάπτυξης και για τις δύο πλευρές.


Ήδη στο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και του Διοικητικού Διαμερίσματος της Chaoyan διακηρύσσεται η πρόθεση, αλλά και η δέσμευση των δύο μερών να μοιραστούν κοινές εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές αναπτύσσοντας εκτενείς επαφές και συνεργασίες σε τομείς όπως: η περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη, η προστασία του περιβάλλοντος, οι αστικές κατασκευές, η προστασία των πολιτιστικών μνημείων, η επιμόρφωση των δημοτικών υπαλλήλων καθώς και η βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής αυτοδιοίκησης στο σύνολο της.


Είμαι βέβαιος ότι η συνάντηση μας αποτελεί μόνο την αρχή μιας μακρόχρονης και καρποφόρας συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων, η οποία θα συνοδευτεί από πλήθος θεματικών συναντήσεων, ημερίδων και συνεδρίων που συμβάλουν στην ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των δύο λαών, το διαπολιτισμικό διάλογο και τη διάχυση και ανταλλαγή γνώσεων βέλτιστων πρακτικών και ιδεών….»


Η αντιπροσωπεία της Chaoyang ξεναγήθηκε στη έκθεση με κεραμικά Έργα Τέχνης που είχε στηθεί γι’ αυτό το σκοπό στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, περιηγήθηκε τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ενώ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών του Δήμου Αμαρουσίου.


Ιδιαίτερη εντύπωση στους ξένους προσκεκλημένους μας έκαναν τα εκθέματα της Δημοτικής Ολυμπιακής Πινακοθήκης μας.


Ήδη ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης έχει εκφράσει την πρόθεση του στον κυβερνήτη της Chaoyang για τη οργάνωση έκθεσης των επίσημων ψηφιδωτών των Ολυμπιακών Αγώνων τα οποία εκτίθενται στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη του Δήμου, στο Πεκίνο, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008.

Μετάβαση στο περιεχόμενο