Ολοκληρώθηκε ο προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος από το Πολυιατρείο του Δήμου Αμαρουσίου στα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών

Print Friendly, PDF & EmailH εθελόντρια οδοντίατρος Χρ. Παλιμετάκη, με την υπεύθυνη των προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Κ. Σεβαστή, την ώρα της εξέτασης των παιδιών.H εθελόντρια οδοντίατρος Ε. Παπαγαπίου, με την υπεύθυνη των προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Κ. Σεβαστή, την ώρα της εξέτασης των παιδιών.


Ολοκληρώθηκε από το Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου ο ετήσιος οδοντιατρικός έλεγχος που και φέτος πραγματοποίησε σε εκατοντάδες παιδάκια που φιλοξενούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Αμαρουσίου.


Συγκεκριμένα, από 21 Φεβρουαρίου έως και 5 Μαρτίου 2013, οι εθελοντές οδοντίατροι του Δημοτικού Πολυιατρείου, τηρώντας τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και με τη συγκατάθεση των γονέων, εξέτασαν συνολικά 319 παιδάκια ελέγχοντας τυχόν οδοντικά ή ορθοδοντικά προβλήματα.


Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του οδοντιατρικού ελέγχου στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή των εθελοντών οδοντιάτρων του Πολυιατρείου στα προγράμματα πρόληψης που υλοποιεί, και τους οποίους ευχαρίστησε για την πολύτιμη προσφορά τους. «Μέσα από στοχευμένα προγράμματα ιατρικής πρόληψης όπως είναι ο ετήσιος προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας, θωρακίζουμε την υγεία των παιδιών μας. Η έως τώρα εμπειρία επιβεβαιώνει την επιλογή μας αυτή καθώς ο περιοδικός οδοντιατρικός έλεγχος στην παιδική ηλικία έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της οδοντικής Υγείας των παιδιών».


Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εθελοντικά οι οδοντίατροι Ελπίδα Παπαγαπίου, Δάφνη Κωστοπούλου, και Χριστίνα Παλιμετάκη, υπό το συντονισμό της υπεύθυνης των προγραμμάτων πρόληψης του Δημοτικού Πολυιατρείου Καίτης Σεβαστή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο