Ολοκληρώθηκε ο προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, που διοργάνωσε το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 116Kb|Στο 10% των εξετασθέντων συστήθηκε περαιτέρω έλεγχος   

Την αξία του προληπτικού ιατρικού ελέγχου για τη διατήρηση της υγείας καταδεικνύουν τα αποτελέσματα από το δωρεάν προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, που διοργάνωσε το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας το μήνα Μάρτιο, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού και σε συνεργασία με τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.          

Το 10% περίπου, από τους επτά χιλιάδες τριακόσους (7.300) άντρες και γυναίκες, ηλικίας 50 – 75 ετών βρέθηκε θετικό στη διαγνωστική εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης αίματος στα κόπρανα ( Mayer Κοπράνων).
Στους εξεταζόμενους συστήθηκε να απευθυνθούν στον θεράποντα ιατρό τους για τυχόν επανέλεγχο ή περαιτέρω έλεγχο.


Ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε στις μονάδες του ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς και σε επιλεγμένα διαγνωστικά κέντρα σε Πάτρα και Κρήτη.


Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης, της εκστρατείας ενημέρωσης και πρόληψης κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας κ. Γιώργος Πατούλης τονίζει: 
«Η εκστρατεία Ενημέρωσης και Πρόληψης, με αφορμή τον Παγκόσμιο μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου, εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, με στόχο την  πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των ασθενειών για τη διατήρηση της υγείας.  
Φιλοσοφία μας είναι όχι να θεραπεύουμε τον ασθενή, αλλά να διατηρούμε υγιή τον πολίτη. Και σ’ αυτό, κεντρικό ρόλο μπορεί να παίξει η Τ.Α. καθώς βρίσκεται εγγύτερα στον πολίτη και τα προβλήματά του.»
Μετάβαση στο περιεχόμενο