Ολοκληρώθηκε με την εκλογή Αντιπροέδρου και Γραμματέα η διαδικασία ανάδειξης Προεδρείου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Ηλίας Γιανακάκος, στη θέση του Αντιπροέδρου

Γραμματέας του ΔΣ, ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Βασίλης Κόκκαλης


Με την εκλογή Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, στη δεύτερη συνεδρίαση του Σώματος, ολοκληρώθηκαν οι δημαιρεσίες για το Προεδρείο του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου.

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Ηλίας Γιαννακάκος, όπως ορίζει το σχέδιο «Καλλικράτης» στην περίπτωση που ο υποψήφιος που προτείνει η μείζων αντιπολίτευση, έπειτα από τρεις αλλεπάλληλες μυστικές ψηφοφορίες, δεν συγκεντρώσει την απόλυτη αλλά ούτε και τη σχετική πλειοψηφία για την εκλογή του.
Ο συνδυασμός «Μαρούσι, Επιστροφή στο μέλλον» του Ηλία Γιαννακάκου παρέμεινε σταθερός στην πρόταση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Ρώτα για τη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου παρά το γεγονός ότι στη συνεδρίαση της 2ας Ιανουαρίου 2011 η υποψηφιότητά του είχε καταψηφιστεί από τους πέντε από τους έξι συνδυασμούς του Σώματος.

Αναλυτικά, στη σημερινή συνεδρίαση, κατά την πρώτη ψηφοφορία, εκ των 36 που ψήφισαν, 27 ψήφισαν λευκό, 8 υπέρ και 1 άκυρο. Στη δεύτερη ψηφοφορία, ο κ. Ρώτας έλαβε 7 ψήφους και 29 λευκά, ενώ στην τρίτη 7 ψήφους, 27 λευκά και 2 άκυρα.

Για τη θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την αποχή της ελάσσονος αντιπολίτευσης από τη διαδικασία, ορίστηκε, σύμφωνα με το σχέδιο «Καλλικράτης», ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού της πλειοψηφίας «Μαρούσι, Ανθρώπινη πόλη», Βασίλης Κόκκαλης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της εκλογής του νέου Προεδρείου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Σήμερα αποδείχθηκε στην πράξη ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη Δημοκρατία κι ας είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες καμιά φορά. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους, και στον Πρόεδρο που εκλέχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, και στον Αντιπρόεδρο και στον Γραμματέα που εκλέξαμε σήμερα. Εύχομαι να κυριαρχήσει η Δημοκρατία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και να συμβάλουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση».

Μετάβαση στο περιεχόμενο