Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «Πρόγραμμα Ενημέρωσης για την Ηλιοπροστασία και Πρόληψη του Καρκίνου του Δέρματος» στα γυμνάσια και λύκεια του Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου ενημερώνονται για την προστασία από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία από τους γιατρούς του Δημοτικού πολυϊατρείου.
|download file .jpg 97Kb|


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα για την ενημέρωση από την «Ηλιοπροστασία και Πρόληψη του Καρκίνου του Δέρματος» που υλοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου στα γυμνάσια και λύκεια της πόλης.


Το πρόγραμμα για την ενημέρωση από την ηλιοπροστασία ήταν μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος πρόληψης και προαγωγής της υγείας που απευθύνεται στους μαθητές των σχολείων του Αμαρουσίου. Ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου και έληξε προς το τέλος Απριλίου. Σε αυτό το διάστημα,  3500  μαθητές όλων των γυμνασίων και των λυκείων ενημερώθηκαν για τις συνέπειες από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προφυλάσσονται από τις υπεριώδεις ηλιακές ακτίνες ώστε να προλάβουν τον καρκίνο του δέρματος.


Μετά τη λήξη του προγράμματος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης επισήμανε: «Ο Δήμος Αμαρουσίου υλοποιεί μία σειρά από πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την προαγωγή της υγείας ανάμεσα στη νέα γενιά και την ενημέρωση των νέων για θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης διαφόρων παθήσεων. Ο καρκίνος του δέρματος είναι μία σοβαρή ασθένεια της εποχής μας η οποία όμως μπορεί να προβλεφθεί εάν από την παιδική  ηλικία τηρούνται οι κανόνες προφύλαξης από την ηλιακή ακτινοβολία. Πιστεύω ότι με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι μαθητές έλαβαν εμπεριστατωμένη και επαρκή ενημέρωση για τους κινδύνους που κρύβει η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο. Ως Δημοτική Αρχή είμαστε διαρκώς στο πλευρό τους για να τους παρέχουμε πολύτιμα εφόδια και γνώσεις ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους και την υγεία τους».


Την ικανοποίησή του για την επιτυχία του προγράμματος εξέφρασε και ο κ.Γιάννης Πουλόπουλος, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης, προσθέτοντας ότι στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί ομιλία στο Δημαρχείο με θέμα την ηλιοπροστασία και τις συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας, ώστε να ενημερωθούν οι δημότες.


Κατά τη διάρκεια του προγράμματος ενημέρωσης για την ηλιοπροστασία σε όλους τους μαθητές μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια ενώ για τις βλαβερές παρενέργειες από την ανεξέλεγκτη έκθεση στον ήλιο μίλησαν οι γιατροί Μ.Μιχελλάκης, Ν.Παρτσινέβελος, Κ.Νταλούκας, Χ.Τρασιάς, Εμ.Παπαδάκης, Κ.Μάκος και Χ.Τζερμιάς.


Μετάβαση στο περιεχόμενο