Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο αντιφυματικός εμβολιασμός με δερμοαντίδραση MX & εμβολιασμού BCG στους μαθητές της Α΄ τάξης των δημοσίων δημοτικών σχολείων από το Δημοτικό Πολυιατρείο

Print Friendly, PDF & Email

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αντιφυματικός εμβολιασμός με δερμοαντίδραση MX & εμβολιασμού BCG στους μαθητές της Α΄ τάξης των δημοσίων δημοτικών σχολείων του Αμαρουσίου από το Δημοτικό Πολυιατρείο, πρόγραμμα που υλοποιείται  κάθε χρόνο  με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη και τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου, “Αμαρυσία Άρτεμις” (ΟΚΟΙΠΑΔΑ).

Οι εθελοντές Παιδίατροι του Δημοτικού Πολυιατρείου πραγματοποίησαν 528 εμβολιασμούς, 300 δερμοαντίδρασης Mantoux και 228 εμβόλια αντιφυματικά  BCG.

Εκ μέρους του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κος Νικόλαος Κάββαλος και η Αντιπρόεδρος κα Ρένα Χαλιώτη, επισκέφθηκαν το Δημοτικό Πολυιατρείο και παρακολούθησαν από κοντά την διαδικασία του εμβολισμού, εκφράζοντας  τις θερμές ευχαριστίες τους προς το προσωπικό και τους εθελοντές γιατρούς για την πολύτιμη συμβολή τους, στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών.        

Στο πρόγραμμα εμβολιασμού συμμετείχαν οι εθελοντές Παιδίατροι: Δαμπάλης Άγγελος, Μελιάδου Ελένη, Ντούβλης Στέλιος  και Φλώκου Αναστασία, όπως επίσης και οι Επισκέπτριες Υγείας από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Μαρκοπούλου Μάγια και από την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού Παπαγιάννη Ευαγγελία.

Το συντονισμό της δράσης είχε η Υπεύθυνη Προγραμμάτων Πρόληψης του Δημοτικού Πολυιατρείου κυρία Καίτη Σεβαστή.

Τα εμβόλια παραχώρησε στο Δήμο Αμαρουσίου,  η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου  Τομέα Αθηνών.

 

Σχετικά αρχείαΑντιφυματικός εμβολιαμός, στιγμιότυπο 1


Αντιφυματικός εμβολιαμός, στιγμιότυπο 2


Αντιφυματικός εμβολιαμός, στιγμιότυπο 3


Αντιφυματικός εμβολιαμός, στιγμιότυπο 4

Μετάβαση στο περιεχόμενο