Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατεδάφισης και δεύτερου παράνομου υπόσκαφου στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: στην πόλη που ονειρευόμαστε, δεν έχουν θέση πολεοδομικές παρανομίες που υποβαθμίζουν την αισθητική και την εικόνα τηςΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, επιβλέπει προσωπικά την κατεδάφιση του παράνομου υπόσκαφου.
(download zip file)Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατεδάφισης και δεύτερου παράνομου υπόσκαφου στο Μαρούσι.
(download zip file)

Συνεπής στην απόφασή του για τον τερματισμό των πολεοδομικών παρανομιών του παρελθόντος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης επέβλεψε από κοντά το γκρέμισμα και του 2ου παράνομου υπόσκαφου, που βρισκόταν στην περιοχή του Πολυδρόσου, στη συμβολή των οδών Φραγκοκλησιάς και Μακαρίου και σε χώρο που είχε χαρακτηριστεί κοινόχρηστος.
Παρουσία του αντιδημάρχου κ. Γ. Ζήκου και κατοίκων της περιοχής, τα συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου κατεδάφισαν ένα κτίσμα που είχε κατασκευαστεί, όπως και τα άλλα δύο υπόσκαφα, από την προηγούμενη διοίκηση χωρίς καμιά πολεοδομική άδεια. Η κατεδάφιση έγινε στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη δημιουργία χρήσεων προς όφελος των δημοτών.
Μετά την κατεδάφιση των υποσκάφων ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση των χώρων αυτών, δημιουργώντας στη θέση τους πνεύμονες πρασίνου και αναψυχής για τους πολίτες.


Όπως τόνισε και πάλι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, «είμαστε περήφανοι γιατί πιθανόν είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που γκρεμίζει αυθαίρετα που ο ίδιος κατασκεύασε. Θεωρώ πως δεν έχουμε δικαίωμα να απαιτούμε από τους πολίτες να εφαρμόζουν τους νόμους κι εμείς οι ίδιοι να δίνουμε το κακό παράδειγμα και να τους αγνοούμε. Τα υπόσκαφα αποτελούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, που κόστισαν στον μαρουσιώτικο λαό εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αυθαιρεσίες τις οποίες εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε. Η κατεδάφιση των υπόσκαφων έχει για μας ισχυρή συμβολική σημασία. Από τη μια σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας της πόλης, όπου η αυθαιρεσία θα τιμωρείται ανεξάρτητα από πρόσωπα και θεσμούς. Και από την άλλη επιβεβαιώνουμε τη βούληση μας να προχωρήσουμε σε έργα αναβάθμισης της αισθητικής και της εικόνας της πόλης μας, στην οποία τα παράνομα υπόσκαφα και οι αποτυχημένες παρεμβάσεις με τους κυβόλιθους δεν έχουν θέση».

Μετάβαση στο περιεχόμενο