Ολοκληρώθηκε από το Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου η α’ φάση του φετινού προγράμματος αντιφυματικού εμβολιασμού των μαθητών στα δημόσια Δημοτικά Σχολεία της πόλης

Print Friendly, PDF & Email

Από τη διαδικασία εμβολιασμού των παιδιών στο 1ο και στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.


Από τη διαδικασία εμβολιασμού μαθητή στο 5ο Δημοτικό Σχολείο με τη συμμετοχή του παιδίατρου Στ. Ντούβλη, της υπεύθυνης των προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Κ. Σεβαστή, και των επισκεπτριών Υγείας Μ. Μαρκοπούλου, και Α. Στυλιανοπούλου.
Από τη διαδικασία εμβολιασμού μαθητή στο 8ο και στο 16ο Δημοτικό Σχολείο με τη συμμετοχή της παιδιάτρου Α. Φλώκου, της υπεύθυνης των προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Κ. Σεβαστή, της επισκέπτριας Υγείας Μ. Μαρκοπούλου, και παρόντων του διευθυντή του σχολείου Κ. Δουρούκα, και της διευθύντριας κ. Κανάρη, αντίστοιχα.


Από τη διαδικασία εμβολιασμού μαθητή στο Πολυιατρείο Αμαρουσίου παρόντος του προέδρου του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Ευ. Κάββαλου, με τη συμμετοχή της παιδιάτρου Ε. Μελιάδου, της υπεύθυνης των προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Κ. Σεβαστή, και της επισκέπτριας Υγείας Μ. Μαρκοπούλου.


 


 


Περισσότερους από 780 εμβολιασμούς σε μαθητές της Α’ τάξης των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων του Αμαρουσίου έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής και φέτος το Δημοτικό Πολυιατρείο στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της α’ φάσης του προγράμματος Δερμοαντίδρασης Μantoux και Αντιφυματικού Εμβολιασμού, που κάθε χρόνο υλοποιεί με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και υπό την αιγίδα του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α). Το πρόγραμμα, η α’ φάση του οποίου πραγματοποιήθηκε από 14 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2013, θα ολοκληρωθεί στις 12 Δεκεμβρίου με τη β’ φάση που αφορά σε εμβολιασμούς των μαθητών της Α’ τάξης στα ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία της πόλης.


Στο πλαίσιο της α’ φάσης του προγράμματος που περιελάμβανε εμβολιασμούς των μαθητών της Α’ τάξης του Δημοτικού στα 15 Δημοτικά Σχολεία της πόλης, οι εθελοντές παιδίατροι με την υποστήριξη του προσωπικού του Πολυιατρείου πραγματοποίησαν 397 εμβόλια Δερμοαντίδρασης Μantoux και 390 εμβόλια αντιφυματικά BCG σε περίπου 400 μαθητές.


Στο πρόγραμμα εμβολιασμού συμμετείχαν οι εθελόντριες παιδίατροι Ελένη Μελιάδου, Αναστασία Φλώκου, Κατερίνα Καρακοντινού, Στέλιος Ντούβλης, όπως, επίσης, οι επισκέπτριες Υγείας από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Μάγια Μαρκοπούλου, και Αγγελική Στυλιανοπούλου. Το συντονισμό της δράσης είχε η υπεύθυνη προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Καίτη Σεβαστή.


Οι εμβολιασμοί σε δεύτερη φάση θα συνεχιστούν από 02 έως 12 Δεκεμβρίου 2013 στα ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία του Αμαρουσίου: «Ελληνική Παιδεία», «Εκπαιδευτήρια Δούκα», «Ελληνοαγγλική Αγωγή» και Ελληνογαλλική Σχολή «Ουρσουλίνες».


Το σύνολο των εμβολίων για την υλοποίηση και των δύο φάσεων του προγράμματος του Δημοτικού Πολυιατρείου παραχώρησε στον Δήμο Αμαρουσίου το Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής και Προαγωγής της Υγείας της αρμόδιας Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο