Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος Κοινωνικών Υποθέσεων της ΤΕΔΚΝΑ και εκλέκτορας της ΚΕΔΚΕ  κ. Γ. Πατούλης παρακολουθεί της εργασίες της τρίτης ημέρας του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ. Δίπλα του οι Δήμαρχοι Αγίας Παρασκευής κ. Γιαννακόπουλος, Μενιδίου κ. Φωτιάδης και Καλλιθέας κ. Ασκούνης.
|download file .jpg 120Kb|Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνης με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη συζητούν και ανταλλάσσουν απόψεις
στο περιθώριο των εργασιών της τρίτης ημέρας του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ.
|download file .jpg 96Kb|

 


 


Με μία πρώτη αποτίμηση του προγράμματος «Καλλικράτης» που προωθεί η κυβέρνηση για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, στην Αθήνα.


Με συντριπτική πλειοψηφία οι σύνεδροι ενέκριναν σήμερα το ψήφισμα που περιλαμβάνει τις βασικές αρχές και προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί το τελικό σχέδιο του προγράμματος.    


Στα συμπεράσματα της απόφασης του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, αναφέρεται ότι:

«Η επομένη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ βρίσκει  την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας απολύτως έτοιμη να συμμετάσχει στο διάλογο για τη σύνταξη του σχεδίου νόμου και του χωροταξικού σχεδιασμού των νέων ΟΤΑ με την υπευθυνότητα που απαιτεί μια τέτοια μεγάλη αλλαγή για την  ανασυγκρότηση του Κράτους, συστατικό μέρος και βασικός πυλώνας του οποίου αποτελεί η Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εξάλλου η προώθηση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποτελεί κατάκτηση για την ίδια την Αυτοδιοίκηση, η οποία επί σειρά ετών αγωνίστηκε, μελέτησε, σχεδίαζε και κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις για σύγχρονο κράτος και ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ καλεί την Κυβέρνηση να αξιοποιήσει την πλούσια εμπειρία και τον προβληματισμό της Αυτοδιοίκησης που αναπτύχθηκε όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα στο παρόν συνέδριο.
Η ΚΕΔΚΕ θα συμμετάσχει και θα παρακολουθήσει ενδελεχώς την εκπόνηση του σχεδίου νόμου άρθρο – άρθρο, ώστε να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις, τους όρους και τις απαιτήσεις που αποφάσισαν τα συνέδρια της Ρόδου, της Κυλλήνης, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.
Απαιτεί από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2010, να  καταθέσει τις τελικές προτάσεις για τη χωροθέτηση των νέων ΟΤΑ, τις αρμοδιότητες, την οργάνωση και το οικονομικό πλαίσιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ταυτόχρονα μέχρι αυτή την ημερομηνία (τέλη Φεβρουαρίου 2010), πρέπει να έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα 331.500.000 € του 2009, καθώς επίσης και η δεύτερη δόση των παρακρατηθέντων, ύψους 214.000.000 €, που περιλαμβάνονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2010.
Το Συνέδριο εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση, για να συζητήσει και να τοποθετηθεί οριστικά επί των τελικών προτάσεων της Κυβέρνησης για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, αλλά και για να αποτιμήσει τις ενέργειες της Κυβέρνησης για την απόδοση των θεσμοθετημένων πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος  Κοινωνικών Υποθέσεων της ΤΕΔΚΝΑ και εκλέκτορας της ΚΕΔΚΕ κ. Γιώργος Πατούλης μετά το πέρας των εργασιών  του συνεδρίου δήλωσε:

«Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία.  Σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη, θα παρακολουθούμε την υλοποίηση όλων των βασικών αρχών και προϋποθέσεων που πρέπει να πληροί το τελικό σχέδιο του προγράμματος «Καλλικράτης». Περιμένουμε από την κυβέρνηση να ανοίξει τα χαρτιά της και να υλοποιήσει της δεσμεύσεις της, ώστε με ένα νέο συνέδριο να επαναδιατυπώσουμε τη στάση μας απέναντι στο σχέδιο Καλλικράτης και να το ψηφίσουμε.»
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο