Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της προσυνεδριακής εκδήλωσης διαλόγου της ΚΕΔΕ στο Αγρίνιο

Print Friendly, PDF & Email

Οι θέσεις της Αυτοδιοίκησης για θεσμικά ζητήματα,  θέματα ισότητας, οργάνωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης των ΟΤΑ αλλά και τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους δήμους Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, συζητήθηκαν  κατά την προσυνεδριακή εκδήλωση διαλόγου που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, σήμερα, Παρασκευή 3 Απριλίου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου ενόψει του επικείμενου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που θα γίνει στις 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική με θέμα: «Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά».

Ο  Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση της Αυτοδιοίκησης, τις προτεραιότητες αλλά και τις θέσεις της σε ότι αφορά τον Καλλικράτη, τα οικονομικά των ΟΤΑ, τα κοινωνικά προγράμματα των δήμων καθώς και τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στο ΕΣΠΑ.

Στις εργασίες προήδρευσαν ο α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης και β΄ αντιπρόεδρος Γιάννης Καραγιάννης.

Μιλώντας κατά την έναρξη των εργασιών ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο θεσμός, υπογραμμίζοντας ότι «εκτός από την οικονομική ανασυγκρότηση θα πρέπει να δούμε και την αναπτυξιακή υπόσταση των τοπικών κοινωνιών”

Ο  πρόεδρος ΠΕΔ Ιονίων Νήσων και δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα των νησιωτικών δήμων, ενώ ζήτησε από την ΚΕΔΕ  να  αναλάβει επιπλέον πρωτοβουλίες για την διευθέτηση του θέματος των παραλιών.  Επίσης σε ότι αφορά το ΕΣΠΑ ζήτησε οι δήμοι να έχουν ισότιμη συμμετοχή και να υπάρξει ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κρίσης.

Η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά υπογράμμισε ότι  «η  Αυτοδιοίκηση ενωμένη θα κληθεί να αναστρέψει την αρνητική εικόνα για την πολιτική» και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν ζητήματα, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και οι πόροι της Αυτοδιοίκησης που θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις με βάσει τα νέα  δεδομένα.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι κεντρικές εισηγήσεις που αφορούσαν θεσμικά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης από τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδη Καρπέτα, θέματα Ισότητας από την πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας και δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, καθώς και θέματα οργάνωσης και ηλεκτρονική διακυβέρνησης στους δήμους από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δημοτικό σύμβουλο Ορχομενού, Γιάννη Τσιάμη.

Αναλυτικά οι εισηγήσεις  στο http://www.localit.gr/archives/82349

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από τις εργασίες της προσυνεδριακής εκδήλωσης διαλόγου της ΚΕΔΕ στο Αγρίνιο

Μετάβαση στο περιεχόμενο