Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και επισκευής στο εκκλησάκι του Αγίου Βλάσιου από το Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 152Kb|


|download file .jpg 99Kb|
Το εκκλησάκι του Αγίου Βλασίου στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και επισκευής από το Δήμο Αμαρουσίου, μετά από πρωτοβουλία και ενέργειες του Δημάρχου Γ.Πατούλη προς την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.


Συντήρηση και επισκευή πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Αμαρουσίου στο εκκλησάκι του Αγίου Βλασίου, το οποίο τα τελευταία 4- 5 χρόνια παρουσίαζε προβλήματα στην οροφή.


Μετά από πρωτοβουλία και ενέργειες του Δημάρχου κ.Γιώργου Πατούλη προς την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, εγκρίθηκε η άδεια αναστήλωσης και έτσι ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων έγινε πράξη, με την ολοκλήρωση των εργασιών στο εκκλησάκι του Αγίου Βλασίου.


Οι εργασίες περιελάμβαναν αναστύλωση της κεραμοσκεπής, καθώς και ανύψωση και στήριξη της οροφής. Επίσης προστέθηκε και ξύλινο σκέπαστρο στην είσοδο του ναού.


Το εκκλησάκι βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Θέμιδος στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων και  ήταν ένα από τα δεκαοκτώ εξωκλήσια στο Μαρούσι. Υπολογίζεται μάλιστα ότι κτίσθηκε πριν το 1543.


Η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Βορέειου Βιβλιοθήκης κα Γλυκερία Μοστρού σημείωσε ότι «εφέτος η μνήμη του Αγίου Βλασίου στις 11 Φεβρουαρίου γιορτάστηκε πανηγυρικά στο ομώνυμο εκκλησάκι που «αναγεννήθηκε» μετά τον καλλωπισμό του. Και στην προσπάθεια αυτή προσέφεραν και πολλοί ενορίτες, ώστε να συνεχίσει να θυμίζει σε όλους μας την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας.»


Μετάβαση στο περιεχόμενο