Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις αδελφοποίησης του Δήμου Αμαρουσίου με τον Δήμο Λακατάμιας Κύπρου.

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 107KB|


|donwload file .jpg 104KB||donwload file .jpg 122KB|


 


Γ. Πατούλης: ανοίγουμε το δρόμο για τη σφυρηλάτηση ισχυρών αδελφικών δεσμών ανάμεσα στο Μαρούσι και στη Λακατάμια, που βασίζονται στην αλληλεγγύη, το κοινό συμφέρον και την αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Μαρούσι, οι διήμερες εκδηλώσεις αδελφοποίησης του Δήμου Αμαρουσίου με τον Δήμο Λακατάμιας της Κύπρου.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν την Παρασκευή, με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης μεταξύ των δύο Δήμων, που υπέγραψαν οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και Λακατάμιας κ. Λουκάς Ιατρού, στο κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης».  Ακολούθησαν παράσταση της Χορωδίας Λακατάμιας παράσταση της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου και στη συνέχεια, χορευτική επίδειξη από το τμήμα παραδοσιακών χορών του Αθλητικού Κέντρου Αμαρουσίου.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης καλωσόρισε της αντιπροσωπία από την Λακατάμια τονίζοντας: «Μέσα από τη διαδικασία της αδελφοποίησης, έχουμε τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε  και να υλοποιήσουμε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες σε τομείς που αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών, την κοινωνική αναβάθμιση, την προστασία του περιβάλλοντος, την προαγωγή της υγείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και τη βελτίωση των παρεχομένων δημοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Στο Δήμο Αμαρουσίου, έχοντας αποκτήσει πολύτιμη τεχνογνωσία μέσα από τις σχέσεις και τη συνεργασία και με άλλες αδελφοποιημένες ευρωπαϊκές πόλεις. Με εφόδιο αυτήν την εμπειρία, είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να δώσουμε τα φώτα μας στους φίλους της Λακατάμια,  σε όποιον τομέα θεωρούν πως είναι αναγκαίο, αλλά και εμείς, με τη σειρά μας, να λάβουμε γνώση που θα συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του Δήμου και της πόλης».

ʼλλωστε, η συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων διευκολύνεται και ενισχύεται από το γεγονός ότι τόσο το Μαρούσι, όσο και η Λακατάμια είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων Ποιότητας –  Q- Cities – το οποίο έχει ως αντικείμενο την ανταλλαγή, προώθηση και υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που έχουν σκοπό την αναβάθμιση στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Λακατάμιας κ. Λουκάς Ιατρού, δήλωσε συγκινημένος για την αδελφοποίηση της πόλης του με το Μαρούσι, τονίζοντας ότι «το γεγονός αυτό αποτελεί ιστορική στιγμή για την Λακατάμια, καθώς αποτελεί τιμή για την Λακατάμια η αδελφοποίησή της με έναν Δήμο πρότυπο, όπως είναι ο Δήμος Αμαρουσίου. Με την αδελφοποίησή τους, οι Δήμοι Λακατάμιας και Αμαρουσίου σηματοδοτούν μια ενισχυμένη πορεία συνεργασίας ανάμεσά τους σε τομείς όπως η προώθηση και υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η ενδυνάμωση των δημοτικών υπηρεσιών προς όφελος του πολίτη καθώς και η ανάπτυξη στον πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα.» Ο κ. Ιατρού επανέλαβε και πάλι την πρόθεση του να αναγείρει στην Λακατάμια το άγαλμα του μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη.
Παρόντες στην τελετή αδελφοποίησης ήταν ο Πρόξενος της Κύπρου στην Αθήνα κ. Σπύρος Μιλτιάδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου κ. Μάριος Μαραγκάκης, ο Αντιδήμαρχος κ.  Επ. Γαρδέλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γ. Πουλόπουλος, Ν. Πέππας, Δ. Καμπούκος, Γλ. Μοστρού, Ελ. Λέκκα, Κ. Ιωάννου, Ν. Δούσης Ρασσιάς, Ν. Κάββαλος.

Το Σαββάτο, η κυπριακή αποστολή ξεναγήθηκε στην Ολυμπιακή Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Σπαθάρειο Μουσείο και τα μόνιμα εκθετήρια της Κεραμικής, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» με την αναπαράσταση τελετής Κυπριακού γάμου από το Λαογραφικό Όμιλο του Δήμου Λακατάμιας και παραδοσιακούς χορούς από το Αθλητικό Κέντρο Αμαρουσίου.

Η αποστολή του Δήμου Λακατάμιας, εκτός από τα μέλη της χορωδίας και όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, αποτελούνταν από τον Δήμαρχο κ. Λουκά Ιατρού και τη σύζυγό του, καθώς και 12 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της κυπριακής πόλης.

Χαιρετισμός Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη

Χαιρετισμός Δημάρχου Λακατάμιας κ. Λ. Ιατρού           


Μετάβαση στο περιεχόμενο