Ολοκληρωμένες λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Ψαλιδίου, δίνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Print Friendly, PDF & Email


Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, συνάντηση με τους Δημάρχους Ηρακλείου Σ. Γεωργόπουλο και Πεύκης Γ. Θεοδωρακόπουλο για την εξέταση μιας σειράς ζητημάτων που αφορούν την περιοχή του Ψαλιδίου.
|download file .jpg 116KB|


Αυθαίρετες παρεμβάσεις από το Δήμο Ηρακλείου σε μια σειρά από δρόμους που εντείνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Ψαλίδι
|download file .jpg 127KB|


Αυθαίρετες παρεμβάσεις από το Δήμο Ηρακλείου σε μια σειρά από δρόμους που εντείνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Ψαλίδι
|download file .jpg 191KB|


 


Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του με τους Δημάρχους Ηρακλείου Σ. Γεωργόπουλο και Πεύκης Γ. Θεοδωρακόπουλο.
Η συνάντηση έγινε στην περιοχή του Ψαλιδίου, στον παράδρομο της Αττικής Οδού, στον κόμβο των τριών Δήμων.
Αφορμή για την πραγματοποίηση της ήταν η εξέταση μιας σειράς ζητημάτων όπως:

• Η εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή του Ψαλιδίου, μετά την ολοκλήρωση της κυκλοφοριακής μελέτης που έγινε από το Δήμο Αμαρουσίου και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, με στόχο την αντιμετώπιση των έντονων κυκλοφοριακών προβλημάτων που δημιουργούν στην περιοχή οι χρήσεις υπερ-τοπικού κέντρου και η λειτουργία του Mall .
• Η επίλυση με πρωτοβουλία και μελέτη του Δήμου Αμαρουσίου, του κυκλοφοριακού προβλήματος της Οδού Βύρωνος , ενός ζητήματος που αφορά τους κατοίκους των Δήμων Αμαρουσίου και Πεύκης.
• Η άρση των παράνομων, αυθαίρετων και χωρίς μελέτη παρεμβάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Ψαλιδίου από το Δήμο Ηρακλείου            ( τοποθέτηση παράνομων πινακίδων, κατασκευή αυθαίρετων τσιμεντένιων παρτεριών και ζαρντινιέρων ) σε μια σειρά από δρόμους όπως οι οδοί Παπανδρέου,  Χίου, Πετμεζά, Κατσαντώνη. Αυθαίρετες παρεμβάσεις που εντείνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Ψαλίδι.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης επισήμανε ότι « δεν θα ανεχτώ να συνεχιστεί στην περιοχή μια κατάσταση παρανομίας που ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Ν. Ηρακλείου, αλλά δυστυχώς φαίνεται να διαιωνίζεται και σήμερα, για να εξυπηρετούνται ελάχιστες οικογένειες του Δ. Ηρακλείου , σε βάρος όλων των κατοίκων του Ψαλιδίου».

Επίσης τόνισε ότι « ο Δήμος Αμαρουσίου με την εκπόνηση πριν από 1,5 χρόνο και την πρόσφατη εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης του Ψαλιδίου, δίνει λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής, που είναι το κυκλοφοριακό. Ενώ σύντομα με βάση τη νέα μελέτη που ήδη γίνεται , θα δώσουμε λύση και στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι της οδού Βύρωνος.

Το Μαρούσι, λειτουργώντας ως Μητροπολιτικός Δήμος σε όλα τα Βόρεια Προάστια, διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο και υλοποιεί δράσεις που μας επιτρέπουν να παρεμβαίνουμε όπου διαπιστώνουμε προβλήματα και να δίνουμε λύσεις που αφορούν όχι μόνον τους κατοίκους του Αμαρουσίου, αλλά και των όμορων Δήμων μας.».

           


Μετάβαση στο περιεχόμενο