Ολοκλήρωση του Δεύτερου Κύκλου Δωρεάν Εξετάσεων Σπιρομέτρησης από το Δήμο Αμαρουσίου στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρώιμης Διάγνωσης Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες πρόληψης για τη διατήρηση της καλής υγείας των συμπολιτών μας.»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρώιμης Διάγνωσης Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας ο δεύτερος κύκλος Δωρεάν Ελέγχου Αναπνευστικής Λειτουργίας με σπιρομέτρηση στις 6 Ιουνίου 2017 από το Κοινωνικό Πολυιατρείο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, το ΚΕΠ Υγείας Αμαρουσίου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), για την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας Υγείας.

Συνολικά στους δύο κύκλους του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν  δωρεάν εξετάσεις σε 43 ενδιαφερόμενους στο Δημοτικό Πολυϊατρείο σε καπνιστές άνω των 40 ετών από την Ιατρό Πνευμονολόγο κα Λαζαράτου Αγγελική. Από τα άτομα που εξετάστηκαν 14 διαγνώστηκαν με χρόνιο αποφρακτικό σύνδρομο, 4 άτομα με άσθμα ενώ οι υπόλοιπες μετρήσεις είχαν φυσιολογική τιμή.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προγράμματος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ  και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης  εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη ανταπόκριση των πολιτών στα προγράμματα πρόληψης υπογράμμισε: «η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ενεργό συμμετοχή στην προαγωγή της δημόσιας υγείας μέσω των προγραμμάτων πρόληψης. Μέσα από την αγαστή συνεργασία που αναπτύσσει με τους αρμόδιους φορείς μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη  θωράκιση της υγείας των πολιτών, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη  κοινωνική και οικονομική συγκυρία που διανύουμε. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες πρόληψης για τη διατήρηση της καλής υγείας των συμπολιτών μας.»    

 Η Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ και υπεύθυνη της διοργάνωσης, κα Ελένη Λέκκα δήλωσε σχετικά: « Ο Δήμος Αμαρουσίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη και σε συνεργασία με το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. παρέχει την ευκαιρία στους πολίτες να συμμετέχουν δωρεάν σε προγράμματα πρόληψης, ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας το κοινό για την αξία της έγκαιρης διάγνωσης για την διατήρηση και την προαγωγή της υγείας. Ευχαριστούμε το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. για την άμεση συνεργασία μας, καθώς και το προσωπικό του Δημοτικού Κοινωνικού Πολυιατρείου για την υπευθυνότητα με την οποία ασκούν το έργο τους.»

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από τις δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης στο Δημοτικό Πολυϊατρείο

Μετάβαση στο περιεχόμενο