Ολοκλήρωση Δωρεάν Εξετάσεων Σπιρομέτρησης από το Δήμο Αμαρουσίου στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρώιμης Διάγνωσης Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας

Print Friendly, PDF & Email

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρώιμης Διάγνωσης Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας ο Δωρεάν Έλεγχος Αναπνευστικής Λειτουργίας με σπιρομέτρηση στις 19 Μαΐου 2017 από το Κοινωνικό Πολυιατρείο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, το ΚΕΠ Υγείας Αμαρουσίου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), για την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας Υγείας.

Οι δωρεάν εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν  σε 31 ενδιαφερόμενους στο Δημοτικό Πολυϊατρείο σε καπνιστές άνω των 40 ετών από την Ιατρό Πνευμονολόγο κα Λαζαράτου Αγγελική. Από τα άτομα που εξετάστηκαν 10 διαγνώστηκαν με χρόνιο αποφρακτικό σύνδρομο, 4 άτομα με άσθμα ενώ οι υπόλοιπες μετρήσεις είχαν φυσιολογική τιμή.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ  και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης στο μήνυμά του αναφέρει ότι «Στα πλαίσια αυτής της βαθιάς δοκιμασίας που υπόκειται η Ελλάδα, είναι τουλάχιστον θετικό ότι οι δημότες μπορούν να ωφελούνται από τα Προγράμματα του Δικτύου που σκοπό έχουν τη διατήρηση της καλής υγείας τους».

Η Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ και υπεύθυνη της διοργάνωσης, κα Ελένη Λέκκα δήλωσε σχετικά: « Ο Δήμος Αμαρουσίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη και σε συνεργασία με το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. παρέχει την ευκαιρία στους πολίτες να συμμετέχουν δωρεάν σε προγράμματα πρόληψης, ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας το κοινό για την αξία της έγκαιρης διάγνωσης για την διατήρηση και την προαγωγή της υγείας. Ευχαριστούμε το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. για την άμεση συνεργασία μας, καθώς και το προσωπικό του Δημοτικού Κοινωνικού Πολυιατρείου για την υπευθυνότητα με την οποία ασκούν το έργο τους.»

 

Σχετικά αρχείαΟλοκλήρωση Δωρεάν Εξετάσεων Σπιρομέτρησης από το Δήμο Αμαρουσίου στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρώιμης Διάγνωσης Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο