Οι 1000 πρώτες δωρεάν μαστογραφίες στην ακριτική Ελλάδα, από την ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Αντικαρκινική Εταιρεία

Print Friendly, PDF & Email

Γιώργος  Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ : «Οργώνουμε την Ελλάδα για να σταθούμε δίπλα στον ευπαθή πληθυσμό και να σωθούν ζωές»

Στην Τήλο βρίσκεται ο κινητός μαστογράφος της Αντικαρκινικής Εταιρείας που πραγματοποιεί με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ Πρόγραμμα Προληπτικού Έλεγχου και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού.

Το πρόγραμμα εκπονείται για δεύτερη συνεχή χρονιά σε 50 συνολικά Δήμους της χώρας, με την χορηγία και οργανωτική υποστήριξη της ΚΕΔΕ, για τον προληπτικό έλεγχο και ενημέρωση ανασφάλιστων γυναικών ηλικίας 40-70 ετών σε δύσκολα προσβάσιμες περιοχές της χώρας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τέλη Απριλίου από τον Πόρο, τον Γαλατά και την Επίδαυρο και στην συνέχεια σε έξι περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ μετά την Τήλο ακολουθεί η Λέρος και η Αμοργός .      

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης δήλωσε αποφασισμένος να συνδράμει με κάθε μέσο ώστε η ΚΕΔΕ να σταθεί στο πλευρό των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της χώρας ιδιαίτερα όσων βρίσκονται σε ακριτικές περιοχές

«Ο καρκίνος του Μαστού είναι από τα κύρια νοσήματα που μπορούν να προληφθούν με έγκαιρη διάγνωση και σωστή ενημέρωση, και είναι υποχρέωσή μας να μην στερήσουμε αυτή τη δυνατότητα από τις οικογένειες των Δήμων της χώρας που χρήζουν βοηθείας.», επισήμανε ο κ. Πατούλης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Αντικαρκινικής, ο αριθμός μαστογραφιών που έχουν πραγματοποιηθεί ανά Δήμο που συμμετέχει στο πρόγραμμα, είναι:

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΙ

 

ΓΑΛΑΤΑ

 

80

 

 

ΠΟΡΟΥ

 

100

 

 

ΛΥΓΟΥΡΙΟ

 

92

 

 

 

 

 

 

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ  

 

95

 

 

ΣΟΥΦΛΙΟΥ  

 

93

 

 

ΦΕΡΩΝ

 

90

 

 

 

 

 

 

 

ΤΟΠΕΙΡΟΥ

 

97

 

 

ΞΑΝΘΗΣ

 

100

 

 

ΚΑΒΑΛΑΣ 

 

102

 

 

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα με τον δωρεάν ψηφιακό μαστογραφικό έλεγχο, η ομάδα της Αντικαρκινικής Εταιρείας ενημερώνει τις εξεταζόμενες γυναίκες με διανομή σχετικού υλικού για τον καρκίνο του μαστού, τον τράχηλο της μήτρας και θέματα που σχετίζονται με το κάπνισμα, τη σωστή διατροφή και τη σωματική άσκηση.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε ότι σειρά δράσεων θα υλοποιηθούν σε όλη τη χώρα με στόχο την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με προτεραιότητα τις παραμεθόριες περιοχές.

«Θα οργώσουμε την Ελλάδα στηρίζοντας τους πολίτες που μας έχουν ανάγκη. Με συγκεκριμένες δράσεις η ΚΕΔΕ θα συμβάλει στην καλύτερη πρόληψη και θωράκιση της ζωής των δημοτών της χώρας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Για την διεξαγωγή του Προγράμματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα δήλωσε:   

«Στις 15 και 16 Μαΐου πολλές δημότισσες του Δήμου Καβάλας προσήλθαν κατά το διήμερο της επίσκεψης του κινητού μαστογράφου στην Πλατεία Καπνεργατών, για να κλείσουν ραντεβού για Προληπτικό Έλεγχο και Μαστογραφία στην τόσο πολύτιμη Προσφορά – Συνεργασία  της ΚΕΔΕ  και της Αντικαρκινικής Εταιρείας .

Κλείστηκαν 100 ραντεβού, και μέσω  νοσηλεύτριας των ΚΑΠΗ του Δήμου μας, υπήρξε η δυνατότητα να αναπληρώνονται αμέσως όποια ραντεβού ακυρώνονταν. Έτσι, εκατό δημότισσες μας είχαν την ευκαιρία για προληπτικό έλεγχο για ένα τόσο  σοβαρό θέμα.

Περιμένουμε τα αποτελέσματα, όπως και την επόμενη προσφορά της ΚΕΔΕ , που είναι, όπως έχουμε πληροφορηθεί, ο Έλεγχος Οστικής Μάζας για την οστεοπόρωση.»

Ο Δήμος Τροιζηνίας Μεθάνων απέστειλε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη ευχαριστήρια επιστολή:

«Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά που ανταποκριθήκατε έμπρακτα στο αίτημα μας για την αποστολή Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας στο Δήμο μας ώστε να πραγματοποιήσει σε 100 γυναίκες δωρεάν μαστογραφίες, αποδεικνύοντας έμπρακτα την συμβολή και υποστήριξή σας στον Προληπτικό Έλεγχο για τον Καρκίνο του Μαστού παρά τις δύσκολες συνθήκες. Ο Δήμος μας αναγνωρίζει και εκτιμά την συμβολή σας σε μια τόσο σημαντική Κοινωνική Δράση και ελπίζουμε σε περαιτέρω συνεργασία στο μέλλον»

Μετάβαση στο περιεχόμενο