Οι αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις για την ανάπτυξη του Ιατρικού τουρισμού ήταν το θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ

Print Friendly, PDF & Email

Συνεδρίαση υπό τον Πρόεδρο του ΙΣΑ και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

 Οι αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας ήταν μεταξύ άλλων το θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

 Στο πλαίσιο της συνεδρίασης -στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μ. Βλασταράκος -, συζητήθηκαν οι δράσεις που πρόκειται να δρομολογηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού καθώς και οι πιστοποιήσεις που πρέπει να λάβουν οι υγειονομικές μονάδες .

 Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο συνέδριο για τον τουρισμό υγείας, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Ιθάκη στις 27 – 28 Μαΐου 2017, με την συμμετοχή επιφανών προσκεκλημένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 Σχολιάζοντας το θέμα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ  και του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ κ. Γ. Πατούλης επεσήμανε τα εξής:

 «Ο Ιατρικός τουρισμός αποτελεί τη χρυσή ευκαιρία για τη χώρα μας καθώς μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Έχουμε αναπτύξει μια σημαντική στρατηγική για την προώθησή του που πρόκειται να δρομολογηθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει ωστόσο να κατανοήσει την ευκαιρία και η ελληνική πολιτεία και να κάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις»

Μετάβαση στο περιεχόμενο