Οδοντοστοματολογική εξέταση των νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης, πραγματοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου, επιβλέποντος ιδίου του Δημάρχου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 104KB||download file .jpg 107KB|
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με το ιατρικό προσωπικό στο βρεφονηπιακό σταθμό Αναβρύτων κατά τη διάρκεια του οδοντοστοματολογικού ελέγχου των νηπίων.


Περισσότερα από 650 νήπια, ηλικίας μεγαλύτερης των δυόμισι ετών, εξετάστηκαν στο πλαίσιο της οδοντοστοματολογικής εξέτασης που για δεύτερη συνεχή χρονιά οργάνωσε το Πολυιατρείο του Δήμου Αμαρουσίου σε όλους του βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης, με τη συμμετοχή των παιδοδοντιάτρων του Πολυιατρείου και της πόλης. Τη διαδικασία επέβλεψε προσωπικά και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κατά την επίσκεψή του στο βρεφονηπιακό σταθμό Αναβρύτων.


Εκεί ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, βρέθηκε κοντά στα παιδιά του σταθμού και στο ιατρικό προσωπικό που διενεργούσε τους ελέγχους, και με την ευκαιρία της παρουσίας του εκεί επεσήμανε τη σημασία του τακτικού οδοντιατρικού ελέγχου στα σχολεία για την πρόληψη και την προαγωγή, επαινώντας όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα για την πρωτοβουλία τους αυτή.


Η πρόληψη πρέπει να ξεκινά από τη μικρή ηλικία. Η έγκαιρη διάγνωση είναι το Α και το Ω για τη θωράκιση της Υγείας. Εμείς ως Διοίκηση του Δήμου το γνωρίζουμε καλά αυτό για αυτό και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε προγράμματα πρόληψης για την προστασία της Υγείας των δημοτών μας‘ ανέφερε ο κ. Πατούλης.


Το συντονισμό και την εποπτεία του προγράμματος είχε ο Αντώνιος Παρτσινέβελος, χειρουργός ορθοπεδικός και υπεύθυνος οργάνωσης και λειτουργίας του Δημοτικού Πολυιατρείου.


Με το πέρας της διαδικασίας ο κ. Πατσινέβελος, αναφέρθηκε στα ευρήματα των ελέγχων: ‘Σύμφωνα με την εκτίμηση των παιδοοδοντίατρων η στοματική Υεία των παιδιών στις περισσότερες των περιπτώσεων ήταν πολύ καλή. Λίγες ήταν οι περιπτώσεις παιδιών με τερηδονισμένα δόντια και αυτές σε αρχικό στάδιο. Σε ορισμένα παιδιά διαπιστώθηκαν τραυματισμοί στα δόντια -που αποτελούν σύνηθες φαινόμενο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, σε αυτή την ηλικία- ή αρχόμενα ορθοδοντικά προβλήματα‘.


Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των παιδοοδοντιάτρων Μελίνας Κυρίτση, Βέρας Μπάκαλα, Χριστίνας Παλιμετάκη και Ελπίδα Παπαγαπίου, και από το Πολυιατρείο, της βοηθού μικροβιολόγου Καίτης Σεβαστή.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο