Ξεκινούν τα μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Νέων Γιατρών από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Ιατρική Σχολή Αθηνών την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 6μ.μ. στα γραφεία του ΙΣΑ, Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος

Print Friendly, PDF & Email

Με στόχευση την καλύτερη εκπαίδευση κάθε νέου γιατρού της Αθήνας σε σημαντικά πεδία της ιατρικής επιστήμης  βάσει τεκμηρίωσης (evidence-based medicine), ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Ιατρική Σχολή Αθηνών συμπράττουν σε μια ισχυρή συμμαχία Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης και ξεκινούν σειρά μοριοδοτούμενων μετεκπαιδευτικών μαθημάτων για τους νέους γιατρούς μέσα από τις έγκριτες γνώσεις πανεπιστημιακών καθηγητών.


Η σημασία των μετεκπαιδευτικών αυτών μαθημάτων κρίνεται ύψιστη, διότι μέσα από αυτά ο νέος γιατρός θα ενημερώνεται για τα νεότερα δεδομένα, την έγκυρη διάγνωση και τη δευτερογενή πρόληψη, τη διαγνωστική και διαφοροδιαγνωστική προσέγγιση των νοσημάτων, τις διαγνωστικές και θεραπευτικές κατευθυντήριες οδηγίες σε σημαντικά πεδία της ιατρικής επιστήμης που άπτονται πολλών ειδικοτήτων. Καίριας σημασίας για κάθε γιατρό, και ιδιαίτερα για αυτόν που ασκεί κλινική ιατρική αποτελούν και τα μετεκπαιδευτικά μαθήματα στην εξειδικευμένη επείγουσα ιατρική φροντίδα, ανάλογα με την ειδικότητά του.


Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη απόγευμα 6:15-7:00μ.μ. και 7:15-8:00μ.μ στο συνεδριακό χώρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Τα μαθήματα θα βιντεοσκοπούνται και θα προβάλλονται στην WEB TV του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στην οποία θα μπορεί ο χρήστης να βλέπει και τις ομιλίες που έγιναν και το πρόγραμμα των μαθημάτων που θα ακολουθήσει.


Όσοι συνάδελφοι δήλωσαν συμμετοχή ότι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, παρακαλούνται όπως προσέλθουν στην έναρξη των μαθημάτων την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 6μ.μ. στα γραφεία του ΙΣΑ, Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος.


Την έναρξη θα κηρύξουν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κος Θάνος Δημόπουλος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο