Ξεκινά άμεσα η πλύση των πεύκων για την καταπολέμηση της βαμβακίασης

Print Friendly, PDF & Email
Γ. Πατούλης: Υψίστης σπουδαιότητας η διαφύλαξη της υγείας των κατοίκων, αλλά και του πρασίνου της πόλη μας

Στο στόχαστρο του Δήμου Αμαρουσίου μπαίνει και εφέτος το σοβαρό πρόβλημα της βαμβακίασης των πεύκων, με σειρά συντονισμένων ενεργειών για την προστασία του πρασίνου της πόλης.

Με εντολή του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, ξεκινά αύριο 22 Απριλίου 2008 από το κεντρικό δάσος της Νέας Λέσβου η πλύση με νερό υπό πίεση των προσβεβλημένων από τη βαμβακίαση πεύκων.
Οι υδροφόρες του Δήμου θα χρησιμοποιούν νερό από τις γεωτρήσεις του Δήμου και όχι από τους υδατοσυλλέκτες της ΕΥΔΑΠ, ενώ στην επιχείρηση πλύσης των δένδρων συνδράμουν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία πρασίνου, αλλά και αρκετοί εθελοντές από τον Εξωραϊστικό, Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Λέσβου Αμαρουσίου.

Μετά το πλύσιμο τοποθετούνται  χαμηλά στον κορμό, περίπου στο ένα  μέτρο από το έδαφος, ειδικές αυτοκόλλητες ταινίες, οι οποίες είναι αποτελεσματικές χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον με χημικά. Κατόπιν στο σημείο της ταινίας τοποθετείται οικολογική ειδική κόλλα.

Το έδαφος σκουπίζετε αμέσως μετά την πλύση και απομακρύνονται οι πεσμένες «προνύμφες » του εντόμου. Όταν οι ταινίες κιτρινίσουν και γεμίσουν «προνύμφες αφαιρούνται και πετιούνται στα σκουπίδια και όχι στην φύση.
Ο πλέον κατάλληλος χρόνος εφαρμογής είναι από το τέλος Απριλίου έως το τέλος Μαϊου.

« Η βαμβακίαση στην πόλη μας αντιμετωπίζεται με τη μηχανική μέθοδο που είναι εύκολη, ακίνδυνη και αποτελεσματική μέθοδος, χωρίς βλαβερή επίδραση για το περιβάλλον », εξηγεί ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης και προσθέτει:    
«Η αντιμετώπιση του προβλήματος εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα της περιβαλλοντικής μας πολιτικής που για μας είναι υψίστης σπουδαιότητας για τη διαφύλαξη της υγείας των κατοίκων, αλλά και του πρασίνου στην πόλη  μας, που τα τελευταία χρόνια έχει σημαντικά επιβαρυνθεί περιβαλλοντικά ».

Το πλύσιμο των πεύκων από τη βαμβακίαση θα επεκταθεί σε όλες τις περιοχές πρασίνου της πόλης, για τις οποίες οι Δημότες έχουν εκφράσει αιτήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήματα πολιτών απευθυνθείτε στην γραμματεία της Διεύθυνσης Εξωτερικών Συνεργείων.

Τηλ. 210 – 8026762, 210 -8023729

Μετάβαση στο περιεχόμενο