Ξεκινάει αύριο Πέμπτη 11 – 05 – 2017 στα Δημόσια Σχολεία της πόλης μας μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου, μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για την Ανακύκλωση συσκευασιών

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Η ανακύκλωση σήμερα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το περιβάλλον και το μέλλον μας. Δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας που συμβάλει έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Ξεκινάει αύριο Πέμπτη 11 – 05 – 2017 στα Δημόσια Σχολεία της πόλης μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για τα οφέλη της Ανακύκλωσης συσκευασιών.

Βασικός στόχος του προγράμματος, είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή μαθητών στην ανακύκλωση.

Το πρόγραμμα  περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης για την ανακύκλωση, καθώς και τοποθέτηση ειδικών κάδων στα σχολικά κτίρια.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διανεμηθούν στους μαθητές του Δημοτικού έντυπα, μαγνητάκια και γόμες, ενώ για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα διανεμηθεί έντυπο υλικό και τσάντες ανακύκλωσης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με αφορμή αυτή την σημαντική δράση δήλωσε πως,

«Η ανακύκλωση σήμερα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το περιβάλλον και το μέλλον μας. Δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας που συμβάλει έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος. Η ανακύκλωση ως βασική συνιστώσα της προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί την προτεραιότητα των προσπαθειών μας καθώς ο Δήμος Αμαρουσίου από το 2007 έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης και τοποθέτησης κάδων ανακύκλωσης στις σχολικές μονάδες της πόλης μας.

Με αυτή την έννοια η αυτόνομη αξία του περιβάλλοντος, η ανάγκη να το προστατεύσουμε και να το διαχειριστούμε σωστά θα πρέπει να διαπερνά όλες μας τις προσπάθειες για ανάπτυξη και ποιότητα ζωής. Το χρωστάμε άλλωστε στους εαυτούς μας, μα κυρίως στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται. Μια προσπάθεια όπως αυτή με σκοπό την βελτίωση του περιβάλλοντος και την εξυγίανσή του από την αλόγιστη κατάχρηση του ανθρώπου χρειάζεται πάνω από όλα τους πολίτες και κυρίως τη νέα γενιά.

Μέσα από την ανακύκλωση συνειδητοποιούμε την ευθύνη μας απέναντι στη Φύση, τον πλανήτη Γη, το παρόν και το μέλλον των ανθρώπινων γενεών. Γι΄ αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο