Ξεκίνησε στο Μαρούσι το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και η Πρόεδρος του Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών «Η ΑΘΗΝΑ» Αικατερίνη Δασκαλάκη   κηρύσσουν την έναρξη των εργασιών του 15ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
|download file .jpg 152KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Νομάρχη Αθηνών Γ. Σγουρό, τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚΝΑ Δ. Καλογερόπουλο, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λ.Μίχο, τον Αρχιμανδρίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Δωρόθεο στην έναρξη του 15ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εκλεγμένων Γυναικών.
|download file .jpg 131KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ανταλλάσει θερμό χαιρετισμό με την Πρύτανη του Παν/μίου Σορβόνης και Καγκελάριο των Πανεπιστημίων των Παρισίων Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, η οποία ήταν ομιλήτρια στο συνέδριο, με θέμα: « Γνώση και Πολιτισμός: Βιώσιμη Ανάπτυξη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση »
|download file .jpg 120KB|


Το πάνελ του 1ου θεματικού κύκλου με τίτλο «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως παράθυρο στον πολιτισμό και τον αθλητισμό». Από δεξιά προς αριστερά συμμετείχαν: Η Μαρία Τζομπανάκη Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, η Βούλα Πατουλίδου Ολυμπιονίκης Τομεάρχης Προαγωγής Εθελοντισμού στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, η Γλυκερία Μοστρού Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αμαρουσίου, ο δημοσιογράφος – συντονιστής Χρήστος Μπάρλας, η Ελένη Λέκκα Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αμαρουσίου, η Πρύτανης Παν/μίου Σορβόνης και Καγκελάριος των Πανεπιστημίων των Παρισίων Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, η Αλεξάνδρα Οικονομίδου επικεφαλής Τμήματος Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ Επιτροπής Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 και η Φάνη Μπαχαρίδου Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Βύσσας- Έβρου.
|download file .jpg 131KB|Το πάνελ του 2ου θεματικού κύκλου με θέμα: « Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο προσκήνιο των εξελίξεων: Πρόγραμμα «Καλλικράτης» και Θεσμικά – Φορολογικά – Ασφαλιστικά θέματα των ΟΤΑ. Από αριστερά προς τα δεξιά συμμετείχαν: Η καθηγήτρια, Νομαρχιακή Σύμβουλος Ηλείας Διατσένα Φάνου – Φουσκαρίνη, ο Οικονομολόγος, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνών Επιστημόνων Ορέστης Σεϊμένης, ο βουλευτής του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αμαρουσίου, Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αισθητικής Ειρήνη Χαλιώτη, η δημοσιογράφος – συντονίστρια Γιώτα Μιχαλοπούλου, η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Χαρίκλεια Νικολοπούλου,ο Φοροτεχνικός, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνών Επιστημόνων Μανούσος Ντουκάκης, η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών – Ιωαννίνων Παναγιώτα Μητροκώστα.

|download file .jpg 130kb|


 


Γ. Πατούλης: Όσο πιο πολλές γυναίκες συμμετέχουν ενεργά στις πολιτικές δραστηριότητες, τόσο πιο ισορροπημένες αποφάσεις λαμβάνονται στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Και δίνονται περισσότερες και πραγματικά βιώσιμες λύσεις. 


Ξεκίνησαν οι εργασίες του 15ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού, που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου και το Δίκτυο Εκλεγμένων Γυναικών «Η ΑΘΗΝΑ», στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Λούης», στο Μαρούσι, με τίτλο: «Γυναίκες – Όραμα και Δημιουργία για Ανθρώπινες Πόλεις».    


Την έναρξη των εργασιών του διήμερου συνεδρίου κήρυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και η Πρόεδρος του Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών «Η ΑΘΗΝΑ» Αικατερίνη Δασκαλάκη, παρουσία δεκάδων εκλεγμένων γυναικών. 


Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Μίχος, η βουλευτής του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού, η πρώην Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Δωρόθεος, ο οποίος εκπροσώπησε τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Τ.Α.


Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι το πρώτο βήμα για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των γυναικών, καθώς και η απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία είναι η ενίσχυση και η αύξηση της συμμετοχής τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων μέσα από τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων που θα τους επιτρέψουν να ασχοληθούν με τα κοινά.
Στην κατεύθυνση αυτή πρόσθεσε, ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει κάθε προσπάθεια που προωθεί την ενεργό συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή των τοπικών κοινωνιών.
Αναφερόμενος στην ποιοτική διάσταση της συμμετοχής των γυναικών στα κοινά ο κ. Δήμαρχος υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αξιοποιήσει τη γυναικεία συμμετοχή για να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη και κυρίως σε όσα απασχολούν τις γυναίκες που συνήθως είναι οι πρώτες που υφίστανται πιεστικά τις συνέπειες των όποιων αλλαγών.
« Τότε και μόνο η σχέση γυναικών και Αυτοδιοίκησης θα είναι αμφίδρομα ανταποδοτική, ισοβαρής και ισορροπημένη» σημείωσε ο κ. Πατούλης συμπληρώνοντας: « Από τη μια οι γυναίκες θα συμμετέχουν ενεργά, θα συνεισφέρουν τη δική τους πολύτιμη οπτική στα πράγματα και θα συνδιαμορφώνουν με ισότιμο τρόπο πολιτικές, αλλά και από την άλλη θα απολαμβάνουν ή και θα υλοποιούν ακόμα υπηρεσίες που εκπορεύονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προορίζονται για αυτές».                        


Η Πρόεδρος του Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού  κα Αικατερίνη Δασκαλάκη κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στα 15 χρόνια δράσης του Δικτύου και στα όσα έως σήμερα θετικά έχουν αποκομίσει σε γνώση οι εκλεγμένες γυναίκες, τόνισε ότι η εποχή των ποσοστώσεων, που ήταν η αρχή της πορείας των γυναικών δεν επιτρέπεται να επαναλαμβάνεται. Κανένας θεσμός, καμία Ευρωπαϊκή οδηγία υπογράμμισε δεν επιτρέπεται πλέον να επιβάλλει τη γυναικεία παρουσία και προτείνω στο εξής να είναι κριτήριο οι ικανότητές της να επιλύει προβλήματα, να υπηρετεί το θεσμό για το κοινωνικό συμφέρον.   
Σε μια κοινωνία πρόσθεσε η κα Δασκαλάκη «που γίνεται μέρα με τη μέρα ανταγωνιστική, οι νέες γυναίκες ξεχωρίζουν και θέτουν στόχους για μια κοινωνία Βιώσιμη, Ανθρώπινη και Αξιοπρεπή. Προτεραιότητα μας είναι να αξιοποιούμε και να ενισχύουμε τη γυναικεία  επιχειρηματικότητα και να συμμετέχουμε ενεργά στα κοινά, καθώς οι αιρετές της πολιτικής δεν υστερούν σε τίποτα από τους συνυποψήφιους τους για τη θέση που διεκδικούν στην πολιτική».


Πατήστε εδώ για την ομιλία του Δημάρχου.Μετάβαση στο περιεχόμενο