Ξεκίνησε ο Β’ κύκλος του πετυχημένου Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Η πρωτοφανής συμμετοχή των πολιτών και η εμπιστοσύνη τους μας δίνει δύναμη για περισσότερες αναβαθμισμένες υπηρεσίες

 

Με ανέλπιστη συμμετοχή και με πρωτοφανή λίστα αναμονής ξεκίνησε ο νέος Κύκλος Μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου  του Δήμου Αμαρουσίου, «Ολιστική Ιατρική για ψυχική και σωματική υγεία».

Την έναρξη των μαθημάτων –εισηγήσεων με θέμα «Τα 4 επίπεδα της Ιατρικής Προσέγγισης: Πως η σύγχρονη ιατρική μπορεί να προσεγγίσει συνολικά την υγεία και τη νόσο», έκανε ο Δρ. Δημήτριος Τσουκαλάς, Ιατρός, ερευνητής και συγγραφέας.

Ο κ. Τσουκαλάς στην ομιλία του ανέπτυξε τις νέες αντιλήψεις που επικρατούν για την υγεία και την διατροφή στο περιβάλλον που ζούμε.

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο λειτουργεί με την στήριξη του Προέδρου της ΚΕΔΕ – ΙΣΑ και Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γεώργιου Πατούλη .

Πριν την έναρξη του νέου κύκλου μαθημάτων ο κος Πατούλης απεύθυνε χαιρετισμό που μεταξύ των άλλων τόνισε πως,

«Οι αρχές της ολιστικής ιατρικής μπορούν να συνοψισθούν στη φράση ότι ο άνθρωπος είναι πολύ περισσότερο από μια βιολογική μηχανή και γι’ αυτό, όταν προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα υγείας, δεν πρέπει να περιοριζόμαστε απλά στην αντιμετώπιση ενός βιολογικού συμπτώματος ή μιας κλινικής κατάστασης αλλά να προσπαθούμε για τη συνολική βελτίωση της κατάστασης υγείας του ανθρώπου. Η αντιμετώπιση αυτή δεν είναι προσωπική. Είναι αυτή που ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας θέτει ως πρότυπο, όταν ορίζει την Υγεία όχι απλώς σαν την κατάσταση του ανθρώπου, στην οποία δεν υπάρχει αρρώστια ή αναπηρία, αλλά ως την κατάσταση πλήρους σωματικής, πνευματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας.

Με άλλα λόγια ο κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή πνευματική -ψυχική σωματική οντότητα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δηλαδή δεν μπορούμε να ομιλούμε μόνο για παθήσεις αλλά για ανθρώπινες υπάρξεις σαν σύνολο.
Πρέπει να διευκρινισθεί ότι ο όρος Ολιστική και Ολοκληρωμένη Ιατρική, συχνά περιγράφει αρκετές, διαφορετικές σε κάποια σημεία μεταξύ τους μεθοδολογικές προσεγγίσεις, που μοιράζονται την παραπάνω άποψη για την υγεία του ανθρώπου. Οι προσεγγίσεις αυτές αποτελούν τους «κλάδους» της Ολιστικής και Ολοκληρωμένης Ιατρικής, κάθε ένας από τους οποίους έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στην αντιμετώπιση κάποιων παθολογικών καταστάσεων.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος αφού αυτή η συγκλονιστική παρουσία εκατοντάδων πολιτών και η εμπιστοσύνη τους, μας δίνει δύναμη να ανταποκρινόμαστε με ακόμα περισσότερες αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους δημότες μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Β’ κύκλο παρακολουθεί και ο διακεκριμένος Δημοσιογράφος Διεθνής Αναλυτής Ποδοσφαίρου και μέλος της FIFA για την ανάδειξη του κορυφαίου παίχτη της Χρυσής Μπάλας  κ. Μάνος Σταραμόπουλος.

Ο κ. Σταραμόπουλος συγχαρεί τον κ. Πατούλη για αυτήν του την πρωτοβουλία της ίδρυσης του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου για την συνεχή επιμόρφωση των πολιτών σε όλες τις ηλικίες κάτι το όποιο όπως είπε είναι θεσμοθετημένο και ενσωματωμένο στα εκπαιδευτικά συστήματα των Ευρωπαϊκών Χωρών.

 

Σχετικά αρχείαΞεκίνησε ο Β’ κύκλος του πετυχημένου Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου_1


Ξεκίνησε ο Β’ κύκλος του πετυχημένου Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο