Ξεκίνησε η επιχείρηση απομάκρυνσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Προχωράμε σταδιακά στην απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στο Μαρούσι. Και βάζουμε οριστικά τέλος στο προηγούμενο άναρχο καθεστώς διασφαλίζοντας τα έσοδα του Δήμου μας.download _.jpg file 192 KB


download _.jpg file 168 KB


download _.jpg file 164 KB

Ξεκίνησε σήμερα από το Δήμο Αμαρουσίου η επιχείρηση απομάκρυνσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων  που βρίσκονται τοποθετημένες σε όλο το Μαρούσι. Αρχή έγινε με τις πινακίδες που ήταν παράνομα τοποθετημένες στη συμβολή της οδού Βασιλίσσης Σοφίας και της Λεωφόρου Κηφισίας. Επικεφαλής της προσπάθειας καθαρισμού της πόλης και αποκατάστασης της νομιμότητας στον τομέα αυτό τέθηκε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Πατούλης.


Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, συνοδευόμενος από δημοτικούς συμβούλους όλων των δημοτικών παρατάξεων εμφανίστηκε αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το τοπίο ώστε να μπουν συγκεκριμένοι κανόνες, σε συνεργασία με όλες τους συναρμόδιους φορείς, ώστε να διασφαλιστεί αφενός η αισθητική της πόλης και αφετέρου η ασφάλεια των πολιτών.


Όπως δήλωσε ο κ. Πατούλης  « στο Μαρούσι υπάρχουν πολλές διαφημιστικές πινακίδες οι οποίες έχουν τοποθετηθεί παράνομα χωρίς άδεια της πολεοδομίας του Δήμου με αποτέλεσμα ο Δήμος να χάνει ετησίως πολλά ανταποδικά έσοδα που θα εισέπραττε προς όφελος των δημοτών της πόλης. Ενώ πολλές απο αυτές είναι τοποθετημένες παράνομα σε επικίνδυνα σημεία, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί πολλά τροχαία ατυχήματα που έχουν κοστίσει τη ζωή συμπολιτών μας.»


Η εκστρατεία αποξήλωσης όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και μεγάλους οδικούς άξονες  θα διαρκέσει πάνω από έναν μήνα ενώ – όπως δήλωσε ο κ. Πατούλης – θα ξεκινήσει άμεσα και μια ανάλογη επιχείρηση απομάκρυνσης των διαφημιστικών πινακίδων από τις ταράτσες των πολυκατοικιών.


Αναφερόμενος στις ενέργειες  της νέας Δημοτικής Αρχής ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι όλα τα θέματα που αφορούν τη διαφήμιση θα τεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει προπληρωμή των τελών για όλες τις διαφημίσεις στην πόλη.


Ειδικότερα, με αφορμή την εκστρατεία αποξήλωσης των διαφημιστικών πινακίδων ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
« Πρέπει επιτέλους να τερματιστεί το απαράδεκτο καθεστώς, που μέχρι σήμερα επέτρεπε την ύπαρξη παράνομων διαφημιστικών πινακίδων σε κεντρικά σημεία και οδικούς άξονες της πόλης μας. Και εμείς τολμάμε όσα δεν τόλμησαν οι προκάτοχοί μας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Οι πινακίδες αυτές και αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του προαστίου μας, αλλά και αποτελούν αιτία να χάσουν τη ζωή τους συμπολίτες μας. Προκειμένου λοιπόν να προστατεύσουμε την εικόνα της πόλης μας αλλά και την ασφάλεια των πολιτών ώστε να μη θρηνήσουμε νέα θύματα, βάζουμε επιτέλους στο άναρχο καθεστώς που υπάρχει μεχρι σήμερα στο θέμα αυτό».

Μετάβαση στο περιεχόμενο