Ξεκίνησε η εκστρατεία καταπολέμησης της βαμβακίασης των πευκών από τον Δήμο Αμαρουσίου.

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 230KB||donwload file .jpg 200KB|


 


Ξεκίνησε σήμερα, για 3η συνεχόμενη χρονιά, από το κεντρικό δάσος της Νέας Λέσβου, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη και της αντιδημάρχου κ. Ρένας Χαλιώτη, η επιχείρηση καθαρισμού των πεύκων των αλσυλλίων της πόλης από τη βαμβακίαση.

Συνεργείο του Δήμου με τρεις υδροφόρες προχώρησε στην πλύση με νερό υπό πίεση, των προσβεβλημένων από τη βαμβακίαση δέντρων και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι ειδικές αυτοκόλλητες ταινίες, οι οποίες παγιδεύουν τις μετακινούμενες  προνύμφες του εντόμου.

Η μηχανική μέθοδος αντιμετώπισης του προβλήματος, την οποία ο Δήμος Αμαρουσίου έχει επιλέξει, είναι αποτελεσματική χωρίς βλαβερή επίδραση για το περιβάλλον, ενώ το νερό που χρησιμοποιείται προέρχεται από τις γεωτρήσεις του Δήμου και όχι από τους υδατοσυλλέκτες της ΕΥΔΑΠ.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε ότι «Δίνουμε την ύψιστη προτεραιότητα στη διαφύλαξη της υγείας των κατοίκων, αλλά και του πρασίνου στην πόλη  μας, που τα τελευταία χρόνια έχει σημαντικά επιβαρυνθεί περιβαλλοντικά. Η μέθοδος που επιλέγουμε είναι η μέθοδος της μηχανικής καταπολέμησης, δεδομένου ότι όπως έχει αποδειχθεί η χρήση χημικών ουσιών έχει κριθεί επισφαλής για τη δημόσια υγεία. Αντίθετα η μηχανική καταπολέμηση έχει κριθεί απολύτως ασφαλής. Εφαρμόζεται με μηχανικά μέσα και προβλέπει το πλύσιμο των πεύκων με νερό υπό πίεση και τον καθαρισμό των υπολειμμάτων από το έδαφος και την τοποθέτηση στη συνέχεια αυτοκόλλητου δακτυλίου στον κορμό του δένδρου προς παγίδευση των προνυμφών του εντόμου. Η διάσωση των πεύκων και η προστασία του πρασίνου στην πόλη αποτελεί για το Δήμο μας επιτακτική ανάγκη και βασική μας προτεραιότητα. Καλούμε σε ενεργό συμμετοχή  και εγρήγορση όλους τους κατοίκους της πόλης για να προστατεύσουμε τους λιγοστούς πνεύμονες πρασίνου που έχουν απομείνει στο Μαρούσι και στο Λεκανοπέδιο.»

Μετά το δάσος της Νέας Λέσβου, θα ακολουθήσει η πλύση προβληματικών πευκών και σε άλλες περιοχές  και αλσύλλια του Αμαρουσίου.

 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο