Ξεκίνησαν οι παραστάσεις του φεστιβάλ θεάτρου σκιών «Σπαθάρεια 2008»

Print Friendly, PDF & Email
  


download _.jpg file 169 KBdownload _.jpg file 302 KBdownload _.jpg file 217 KB


Ξεκίνησαν την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου τα «Σπαθάρεια 2008», ένα φεστιβάλ-θεσμός στα καλλιτεχνικά δρώμενα του Αμαρουσίου. Την έναρξη του φεστιβάλ κήρυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.
Ο κ. Πατούλης στον χαιρετισμό του τόνισε πως «η τέχνη του Θεάτρου Σκιών και η μορφή του καραγκιόζη, του ανθρωπάκου που  καταφέρνει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα και τις περιπέτειές του με εξυπνάδα, κέφι και αισιοδοξία, έχει ταυτιστεί με τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.
Τόσο με το Σπαθάρειο Μουσείο που φιλοξενεί πολλά και σημαντικά εκθέματα για αυτή τη μορφή θεατρικής τέχνης, όσο και με τα Σπαθάρεια, αλλά και με τις παραστάσεις Καραγκιόζη στις γειτονιές του Αμαρουσίου που θεσμοθετήθηκαν από φέτος, ο Δήμος Αμαρουσίου επιδιώκει να διαφυλάξει και να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά μας αυτό το μοναδικό στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.»


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ. Σ. του Σπαθαρείου Μουσείου Θεάτρου Σκιών κ. Δημήτρης Λέκκας, είπε: «Στόχος μας είναι μέσα από τα «Σπαθάρεια» να αναδείξουμε και να προάγουμε τη γνήσια λαϊκή τέχνη του Θεάτρου Σκιών που μας κληρονόμησαν οι μεγάλοι Έλληνες καραγκιοζοπαίκτες μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και οι   Μαρουσιώτες συμπατριώτες μας Σωτήρης και Ευγένιος Σπαθάρης και να δώσουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν με τον αγαπημένο τους ήρωα, τον Καραγκιόζη και την παρέα του».
Στη συνέχεια τα «Σπαθάρεια 2008» άνοιξαν την αυλαία τους με την παράσταση «Γαμπροί στην Κονσέρβα» με τον καραγκιοζοπαίκτη Γιάννη Νταγιάκο

Μετάβαση στο περιεχόμενο