Νέες μετρήσεις οστικής πυκνότητας από το Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αναβρύτων «Ο Άγιος Δημήτριος» και τον Ποντιακό Σύλλογο Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης»

Print Friendly, PDF & Email


 
|download file .jpg 157KB|


 
 Ο υπεύθυνος του Δημοτικού Πολυιατρείου Α. Παρτσινέβελος, υπό την επίβλεψη του οποίου πραγματοποιείται το πρόγραμμα μέτρησης οστικής μάζας με την εθελόντρια του Πολυιατρείου Κ. Σεβαστή και τον Μ. Αναστασίου από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας.
|download file .jpg 145KB|


Νέες μετρήσεις οστικής πυκνότητας και εκτίμησης καταγματικού κινδύνου, πραγματοποίησε η ομάδα εθελοντών του Δημοτικού Πολυϊατρείου, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας, στα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναβρύτων «Ο ʼγιος Δημήτριος» και του Ποντιακού Συλλόγου Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης».


Στόχος  των νέων μετρήσεων είναι η επανεκτίμηση με νέα μέτρηση (follow –up) των πολιτών που είχαν συμμετάσχει στο πρόγραμμα παλαιότερα και ταυτόχρονα η ευαισθητοποίηση νέων μελών στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.


Οι μετρήσεις οστικής μάζας και εκτίμησης κατάγματος αποτελούν μία διαρκή κοινωνική παροχή του Δήμου Αμαρουσίου προς τους πολίτες, με τη συμβολή των εθελοντών του Δημοτικού Πολυιατρείου, της βοηθού μικροβιολόγου κας Καίτης Σεβαστή, της υπεύθυνης του κέντρου κας Στέλλας Κορκίδη και του κου Μιχάλη Αναστασίου από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας.


Ο υπεύθυνος του Δημοτικού Πολυιατρείου, Δημοτικός Σύμβουλος, χειρουργός ορθοπεδικός, κ. Αντώνιος Παρτσινέβελος, υπό την επίβλεψη του οποίου διενεργείται το πρόγραμμα, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι η προσέλευση  των πολιτών για μέτρηση της οστικής μάζας καταδεικνύει ότι η προσπάθεια μας για ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών αναφορικά με τη σπουδαιότητα της πρόληψης στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και στον κίνδυνο κατάγματος βρίσκει ανταπόκριση.             
Η εξέταση αφορά μία συνεκτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης και δεν περιορίζεται αποκλειστικά μόνο στη μέτρηση της οστικής πυκνότητας. Στην εκτίμηση του καταγματικού κινδύνου λαμβάνεται υπόψη το λεπτομερές ιστορικό του κάθε πολίτη, καθώς και μία σειρά από παράγοντες κινδύνου για οστεοπόρωση και κάταγμα. Η συνεργασία με τους συλλόγους της πόλης, μας παρέχει τη δυνατότητα να πάμε εμείς κοντά στους πολίτες, ώστε όσον το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας να ενημερωθούν για τα σημαντικά οφέλη που παρέχει η πρόληψη στη διατήρηση της υγείας μας.  

Μετάβαση στο περιεχόμενο