Νέες κοινές πολιτιστικές πρωτοβουλίες από τον Δήμο Αμαρουσίου και την Πρεσβεία της Αιγύπτου

Print Friendly, PDF & Email

Την επέκταση της συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού ανάμεσα στον Δήμο Αμαρουσίου και στην Πρεσβεία της Αιγύπτου συζήτησαν ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, με τον Ακόλουθο του Μορφωτικού Τμήματος της Πρεσβείας Dr. Hussein Mahmut, στη διάρκεια συνάντησής τους σε συνέχεια της επιτυχημένης φιλοξενίας της Έκθεσης Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης» στο πλαίσιο του 3ου Αιγυπτιακού Φεστιβάλ Τέχνης.

Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν τα περιθώρια ανάπτυξης κοινών δραστηριοτήτων σε επίπεδο πολιτισμού και επιστημών με επίκεντρο την ελληνική και αιγυπτιακή γλώσσα, την ιστορία και τον Ελληνοαιγυπτιακό πολιτισμό. Το πλαίσιο συνεργασίας τους περιλαμβάνει εκθέσεις, σεμινάρια, συνέδρια και ποικίλες πολιτιστικές δράσεις.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, με την ευκαιρία της συνάντησης μετέφερε εκ νέου στον εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Αιγύπτου ότι ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ανοικτός σε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην πολιτιστική αναβάθμιση και στην προσέγγιση των λαών.«Θέλουμε συνεργασίες που με όχημα τον πολιτισμό να φέρνουν κοντά τους λαούς και ό,τι τους ενώνει, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για λαούς που από αρχαιοτάτων χρόνων συνδέονται με στενούς δεσμούς όπως ο ελληνικός και αιγυπτιακός λαός».

Παρόντες στη συνάντηση, ήταν, επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού Νίκος Πέππας, και ο εκπρόσωπος των Αιγυπτιωτών Δημήτρης Πράσινος.

 

Σχετικά αρχείαΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Ακόλουθο του Μορφωτικού Τμήματος της Πρεσβείας Dr. Hussein Mahmut, και τον εκπρόσωπο των Αιγυπτιωτών Δ. Πράσινο_1


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Ακόλουθο του Μορφωτικού Τμήματος της Πρεσβείας Dr. Hussein Mahmut_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο