Νέα πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλη, για τη συλλογή φαρμάκων

Print Friendly, PDF & EmailO Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης, με το Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, την εθελόντρια της γραμματειακής στήριξης του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής από την οργάνωση «Παναθηναϊκή» Μαίρη Συναρρέλη, και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστειρόπουλος.Ο Αντιδήμαρχος Ίλιου Ευάγγελος Αυγουλάς, με τις εθελόντριες του Δήμου.Η Πρόεδρος της οργάνωσης «Παναθηναϊκή» Μαρία Γιαννίρη, με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Χαλανδρίου κ. Αγγελή.Πολίτες προσέρχονται στο Χαλάνδρι αφήνοντας τα δικά τους φάρμακα.


Φάρμακα εκ του περισσεύματος της καρδιάς και όχι της τσέπης προσέφεραν και σήμερα πολίτες στο Χαλάνδρι, στο Ίλιο και στο Παλαιό Φάληρο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του ΣΚΑΪ που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Δήμων Ίλιου, Π. Φαλήρου και Χαλανδρίου. Η συλλογή φαρμάκων που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» στέφθηκε για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα με μεγάλη επιτυχία.


Πρόκειται για μία δράση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Φιλανθρωπικής Εταιρείας «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό/ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ για τη συλλογή φαρμάκων, η οποία ξεκίνησε σε συνεργασία με τους Ο.Τ.Α της Αττικής, το Σάββατο 16 Ιουνίου, και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σάββατο 4 Αυγούστου 2012.


Κάθε Σάββατο, εκατοντάδες πολίτες προσφέρουν φάρμακα που διέθεταν ή έχουν αγοράσει προκειμένου να στηρίξουν ανασφάλιστους και αναξιοπαθούντες συνανθρώπους τους.


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που ίδρυσαν η Ιερά Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α) ενώνουν τα χέρια με την τοπική αυτοδιοίκηση σε μια κοινή προσπάθεια στήριξης, σε μια αλυσίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.


«Έστω και ένας συνάνθρωπός μας να βοηθηθεί από την προσπάθειά μα, θα είναι για μας η μεγαλύτερη επιτυχία: γιατί στόχος μας είναι ο ʼνθρωπος και στόχευσή μας η διατήρηση της Υγείας του αλλά της Ζωής του. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ευχαριστούμε όλους τους φορείς που δίνουν τον αγώνα τους στην προσπάθεια αυτή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, συγχαίροντας δημόσια όλους τους εθελοντές γιατρούς και διοικητικούς για τη συνέπεια και το ζήλο που εργάζονται καθημερινά στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους Δημάρχους προσωπικά που στηρίζουν αυτήν την πρωτοβουλία αλλά και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, καταδεικνύοντας την αναγκαιότητα τέτοιων πρωτοβουλιών που εξασφαλίζουν στην στοιχειώδη πρόσβαση στα απαραίτητα φάρμακα σε εκατοντάδες ανθρώπους. Ο κ. Πατούλης, συνέχισε δηλώνοντας ότι: «Τα προβλήματα της υγείας στη χώρα μας πρέπει να επιλυθούν με ιδιαίτερο ελληνικό και ευρωπαϊκό σχεδιασμό προσανατολισμένο 1) στη μοναδικότητα της γεωγραφικής κατανομής των νησιωτικών περιοχών της χώρας μας 2) στην ποιότητα και την εξοικονόμηση πόρων και 3) στην καλύτερη ποιότητα με το χαμηλότερο κόστος».


Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κωνσταντίνος Δήμτσας, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα έργο με μόνο στόχο την ανθρώπινη ζωή. Αν μέσα από αυτή την προσπάθεια των χιλιάδων ανθρώπων που συμμετέχουν, σωθεί έστω και μία ζωή, τότε αξίζει κάθε βήμα της, τότε αξίζουμε όλοι μαζί. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι παρ’ όλες τις αντιξοότητες της οικονομικής και ηθικής κρίσης που βιώνουμε, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής θα συνεχίσει να μάχεται στο πλευρό των ξεχασμένων συνανθρώπων μας. Ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας θα σταθούμε δίπλα σας σε φάρμακα, γιατρούς και υγειονομικό υλικό. Κοινή στόχευσή μας είναι η δημιουργία γέφυρας, παρηγοριάς και ελπίδας για όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κατηγοριοποιήσεις».


Την τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Ίλιου Νικόλαος Ζενέτος, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσιος Χατζηδάκης, και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ίλιου Ευάγγελος Αυγουλάς, του Δήμου Χαλανδρίου κ. Αγγελής, και του Δήμου Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.


Στην πρωτοβουλία αυτή, καθοριστικό ήταν το οργανωτικό πλαίσιο που συντόνισε ο ΣΚΑΪ, πρωτοστατούντος του Γενικού Διευθυντή του Γιάννη Σπανολιού, της Υπεύθυνης Δημοσίων σχέσεων του ΣΚΑΙ Δώρας Γιαννακάκη, και των συνεργατών ανταπόκρισης σε κάθε πλατεία, την Μαρία Αναστασοπούλου στην Πλατεία Αγ. Νικολάου στο Χαλάνδρι, την Χριστίνα Τσόυμα στο Δημαρχείο Ίλιου και τον Πέτρο Κιρκιλή στην πλατεία Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο.


Από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, στη δράση συμμετείχαν εθελοντές γιατροί και εθελοντές πολίτες που πλαισιώνουν το στελεχιακό δυναμικό του Ιατρείου. Στη δράση συμμετείχε, επίσης, η Πρόεδρος της Οργάνωσης Γυναικών ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ που στηρίζει τη γραμματεία του Ιατρείου Μαρία Γιαννίρη, η υπεύθυνη επικοινωνίας των εθελοντών της διοικητικής στήριξης Μαίρη Συναρρέλη και πολλοί άλλοι εθελοντές.


Της συλλογής των φαρμάκων ακολούθησε η διαλογή στους Δήμους από εθελοντές και εργαζομένους των Δήμων και η μεταφορά τους στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για την περαιτέρω κατηγοριοποίηση και διάθεσή τους σε όσους τα χρειάζονται.

Μετάβαση στο περιεχόμενο