Μουσικοθεατρική παράσταση της Άννας Στερεοπούλου από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Μια μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «…ονειρογράφος…», η διαδρομή στο χτίσιμο μιας παράστασης, με βασικούς «κρίκους» το Φως, τον Ήχο και τον Λόγο, της  συνθέτιδος   ʼννας Στερεοπούλου, διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 21:00, στο θέατρο Δαϊς, Μεσογείων 151, Μαρούσι.


Ηλεκτροακουστικές μελωδίες ταξιδεύουν από τις αναμνήσεις στις παρούσες στιγμές, σε ένα δωρικό μινιμαλισμό, εκφράζοντας βαθιές σκέψεις με κινήσεις και αυθορμητισμό. Το σκηνικό, τα κοστούμια, οι προβολές και οι φωτισμοί, δημιουργούν ένα ασπρόμαυρο-πολύχρωμο ονειρικό τοπίο.


Συντελεστές:
ʼννα Στερεοπούλου, συνθέσεις, πιάνο, κείμενο (συμπεριλαμβάνονται αποσπάσματα από την ποιητική συλλογή του Γιάννη Φαλκώνη «Εναντίωση»).
Έλσα Παπέλη, βιολοντσέλο
Γεωργία Χαϊκάλη, αφήγηση
Φωτεινή Μελετέα, σκηνοθετική επιμέλεια
Αλέξης Κοέν, φωτισμοί, ηχοληψία


Είσοδος ελεύθερη


Βιογραφικό ʼννας Στερεοπούλου:


Έχοντας μαθητεύσει πλάι σε αξιόλογους μουσικού και καλλιτέχνες, η Μαρουσιώτισσα ʼννα Στερεοπούλου δημιουργεί και ωριμάζει πάνω σε ένα είδος μουσικής που συνδυάζει τα ελληνικά-μεσογειακά της ερεθίσματα με τα σύγχρονα ρεύματα της Ευρώπης. Βασική συγκυρία για την καλλιτεχνική φλέβα της ʼννας, η μικρασιατική καταγωγή του πατέρα της, δημοσιογράφου Νίκου Στερεόπουλου και η Ιταλική από τη μητέρα της, Μαρια Λινάρντι. Κύριος στόχος στις συνθέσεις της είναι η ένωση-παραλληλισμός της Μουσικής με άλλες τέχνες όπως το Θέατρο, η Ποίηση, ο Κινηματογράφος, η Αρχιτεκτονική, ο Χορός, καθώς και η διοργάνωση-επιμέλεια οπτικοακουστικών συναυλιών. Έχει γράψει μουσική για ορχήστρες (Βασιλική Ναυτική Ορχήστρα του Πόρτσμουθ, Feminarte), αλλά και για μουσικά σύνολα, Φεστιβάλ, Θέατρο, Κινηματογράφο, Χορό κ.α.
Μουσική της ʼννας Στερεοπούλου έχει παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Φεστιβάλ Σύμης, Φεστιβάλ Αμαρουσίου κ. α.) αλλά και στο εξωτερικό (Portello River Festival της Πάντοβα, όπου είναι Μουσικός Σύμβουλος), στο Inspirational Arts Festival, Thames Festival του Λονδίνου, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, στο Sun-YAt-Sen University της Ταϊβάν, στο Congresso  Astrofisico της Ινσούμπρια και το Centro Culturale της Βαρέζε. Επίσης έχει γράψει μουσική για το Θέατρο (ΚΘΒΕ, Αθμόνιο Θέατρο, Αέναον, Θέατρο Φούρνος), τον Κινηματογράφο (Bundes Film Festival-Βερολίνο, 2ο Βραβείο, Synch Festibal-Λαύριο, BBC «Homegrown Hollywood»,Αφιέρωμα στον Λευκάδιο Χερν-Ιαπωνία, «Giornata dell’ Ascolto»-Πάντοβα) και για εκπομπές ραδιοφώνου (ΕΡΑ & Τρίτο Πρόγραμμα). Πρόσφατα κυκλοφόρησε την πρώτη της ηχογραφημένη συλλογή της με τίτλο «Dance with me», μετά τις κατά καιρούς live παρουσιάσεις της μουσικής της από την ίδια, αλλά και με τη συμμετοχή μουσικών συνόλων ή μεμονωμένων καλλιτεχνών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο